Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT BIBRINGE MED GRØNNKÅL OG SKORSONNEROTPURE

BIBRINGE MED GRØNNKÅL OG SKORSONNEROTPURE

av Espen Nersveen

Etter den svært så lærrerike dagen på Maschmanns der jeg fikk være med å skjære ned forparten til ei ku så fikk jeg med meg noen snasne kjøttbiter. Deriblant denne lille bibringen, som altså stammer fra ribbeina og ligger under brystet til kua. Vi var et par kamerater som kreerte og konsumerte dette måltidet, og maten ble ledsaget av noen uimotsåelige viner. Rett og slett en episk matkveld.

Bibringen er ingen salgsvinner over disk her i Norge, men jeg vil anbefale alle som kommer over et stykke om å gripe tak i det. Etter noen timer med tilberedning så har du foran deg et sinnsykt saftig, mørt og smaksrikt stykke kjøtt. Virkelig godt. Vi serverte det med en pure av skorsonnerot og grønnkål. Digg.

INGREDIENSER

  • 500 gram bibringe pr. pers
  • kraftgrønnsaker som løk, gulrot og selleristang
  • en flaske billig rødvin
  • skorsonnerot
  • h-melk
  • grønnkål
  • urteolje

bibringe02

 

SLIK GJØR DU DET

– Kjøttet trenger litt tid så vi begynner der. Brun det godt i en gryte, legg over grovhakkede grønnsaker og fres det hele i et par minutter til. Fyll så på med rødvin til det nesten dekker kjøttet. La gryta stå og småkoke på plata i en liten halvtime slik at rødvinen blir noe redusert.

– Sett så gryta inn i ovnen på 150 grader, og lå stå i 4-5 timer. Kjøttet er da ekstremt mørt og digg, og klart for nytelse. Del opp i passe serveringstykker.

– Skorsonnerøttene skrelles og skylles og legges over i skål med vann med litt eddik inntil du skal lage pureen. Da koker du røttene i h-melk til de er møre. Moses manuelt eller kjøres til pure med stavmikser.

– Grønnkålen går svært raskt. Først skylles og tørkes den godt, så freses den i et lite minutt eller to i en panne med en raus spiseskjee med smør. Grønnkål er så ekstremt undervurdert, fantastisk grønnsak.

– Legg opp pure på tallerken, og plasser et par kjøttbiter og litt grønnkål over. Hell over litt av kraftsjyen rundt, og så litt urteolje for å bryte opp. Hugg innpå med noe deilig rødt i glasset. Vi drakk en Barolo fra Cappellano fra 1998. Rimelig strøken vin for å si det ubermildt.

bibringe01

 

LagreLagre

Mer snacks

3 kommentarer

Lucas juni 12, 2014 - 11:43

Hei,
Først og fremst: Jeg digger bloggen din!

Har nettopp bestilt litt bibringe, brisket og noen baby back ribs. Skal lære meg kunsten å røyke i sommer. Har du noen formening om det kan funke å røyke bibringe?

Stå på videre, dette er gull, Espen!

Espen Nersveen juni 23, 2014 - 13:42

Hei og beklager sent svar
Bibringe vil være helt konge på BBQ-grillen. Som regel vil du kunne tilberede det som Beef Ribs, og der finner du masse oppskrifter. Gi det mye tid på lav varme så blir det knallbra.

Jon Grøholdt februar 19, 2015 - 19:23

Hei,
Vi skal servere langtidsstekt bibringe med en rødvinssaus. Har du forslag til en god vin?

Det går ikke å kommentere