Hjem MINE OPPSKRIFTERGRILL & BBQ COLESLAW
Coleslaw er sjukt digg, men merkelig nok så spiser jeg det kun når jeg lager noe snasen BBQ-mat. Så også denne gangen. Jeg mekka pulled pork på pelletsgrillen, og serverte den med hjemmelagde «buns» og coleslaw. Her er oppskrift på coleslaw og oppskrift på både buns og pulled pork er like om hjørnet. Selv om pulled pork er blitt så anti-hipt nå at jeg nesten vegrer meg for å skrive om det. Men fytti så godt det er.

Det blir egentlig litt feil å si at dette er oppskriften jeg bruker på coleslaw, fordi den lages forskjellig så og si hver gang. Man tager hva man haver er et prinsipp som ofte blir brukt her. Grunnelementene er jo det samme, men hvorvidt jeg bruker majones, rømme, creme fraiche, fløte, eddik osv. varierer. Så også mengden selvfølgelig. Men uansett, her er en oppskrift som er knallbra, også er det opp til deg å variere den og smake den til perfeksjon.

Dette holder til 4-6 personer.

INGREDIENSER

  • 1 stk kål
  • 3 stk gulrot
  • 1 liten potte med gressløk
  • 2 dl kremfløte
  • 4 ss majones
  • 6 ss epleeddik
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 3 ss sukker
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Jeg pleier å rive både gulrot og kål. Jeg liker at de er i tynne biter, men samtidig har krønsj.

– Dryss så litt salt over de ferdigrevne grønnsakene. La stå i en time eller to før du skyller bort saltet og tørker grønnsakene godt.

– Bland sammen fløte, sukker, majones, eddik og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.

– I en stor arbeidsbolle blander du så sammen grønnsakene og dressingen. Tilsett gjerne mer fløte/majones om det trengs, og smak deg frem til perfeksjon. Det skal være et lite eddik-bitt synes jeg, syrligheten er viktig når det skal spises med relativt tungt og smaksrikt kjøtt.

– Dryss over finhakket gressløk til slutt.

– Coleslaw holder seg godt i kjøleskap, og kan nesten være bedre dagen etter den ble laget.

– God Grillings!

Mer snacks

1 kommentarer

Heia Mat – BBQ BUNS juli 3, 2014 - 11:07

[…] Forrige […]

Det går ikke å kommentere