Det er noe med det å grille kjøtt over glødende kull som er ekstremt tiltrekkende. Jeg føler meg hvertfall rimelig heit når jeg står der med pilsen i den ene hånda og kjøttklypa i den andre, med det intense og forgudende blikket fra min røy stirrende mot meg. En mann skal fø sin kone, og min fremtidige kone spiser godt. Det er vel nettopp derfor hun vil gifte seg med meg.
Glødende kull er jo ekstremt sexy, og bare synet av det vekker et urinstinkt i meg. En mann, et stykke kjøtt, og levende ild. Dette er identisk med hvordan Fred Flintstone og hans likesinnede tilberedte kjøtt av økologisk dinosaur for millioner av år siden. Så enkelt. Så genialt.
Dagens kjøttstykke var delt opp i stykker á 200 gram, og ble grillet på støpejernsrist på en svært varm keramisk grill. Kjøttet grilles på den ene siden til det såvidt begynner å piple ut kjøttsaft, da snur du stykket og griller det videre i ca. 1 minutt. Noen minutters hviletid og du har nydelig rosa kjøtt. Dryss over litt god olivenolje og strø over litt havsalt, og du har gitt råvaren den respekten et levd liv fortjener. Nå er det bare nytelsen som gjenstår.
Så kom dere ut, kjøp inn en fet grill, noe godt kjøtt og tilbered mat som om du var en neandertaler. Det føles skremmende riktig, og belønningen er enorm. Smaksløkene vil hylle deg i ukesvis. Et godt måltid ønskes deg og dine kjære.
Og skulle du være så heldig å ha noen stjerneskudd liggende i kjelleren fra årets nyttårsaften, så er det ganske stemningsfullt å fyre disse med det glødende kullet.
3 kommentarer
[…] Forrige Neste […]
[…] Sausen fikk i denne sammenhengen følge av kullgrillet entrecote, brent purre, grillet mais, ovnsbakte poteter og en enkel grønn salat. […]
[…] deg mett på dette, men det er også nydelig ved siden av ovnsbakt kveite, helstekt kylling eller grilla entrêcoté. Så enkelt. Så fresht. Så fine farger. Så godt. Mat er enkelt når man er litt inspirert. God […]
Det går ikke å kommentere