Hjem MINE OPPSKRIFTERDESSERT OG KAKER RABARBRASUPPE MED PANNA COTTA

RABARBRASUPPE MED PANNA COTTA

av Espen Nersveen

Både bloggen og jeg har hatt en av de bedre påskeferiene vi kan huske. Etter en uke med shorts og singlet skulle en tru vi var midt i sommerferien alt, men selv om bloggen har hatt ferie så har vi selvfølgelig laget mat. Blant annet en svært så sommerlig rabarbrasuppe med panna cotta. Nam.

Kalde, friske sommersupper er noe av det beste jeg vet. I starten av påsken var vi som vanlig på en liten trilletur og gikk opp til Eiksmarka. Der hadde de tilfeldigvis en veldig bra frukt- og grøntbutikk og når jeg så at de hadde rabarbra så måtte jeg ta med en bunt. Det er jo langtfra sesong og kommunisere kunne vi ikke gjøre da de snakket tysk, men gode var de nå læll. Sammen med en særdeles usunn panna cotta så ble det en dessert.

INGREDIENSER

 • SUPPE
 • 300 g rabarbra
 • 1 dl sukker
 • 1 kanelstang
 • 1/2 vaniljestang
 • 5 dl vann
 • PANNA COTTA
 • 5 dl fløte
 • 100 g sukker
 • 2,5 plater med gelatin
 • 1 vaniljestang

SLIK GJØR DU DET

PANNA COTTA

– Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann.

– Ha 1 dl fløte sammen med sukkeret i en kjele. Del opp vaniljestangen og skrap ut frøene, ha de oppi kjelen sammen med selve stangen.

– Kok opp og la småkoke i 1 minutt til alt sukkeret er oppløst. Sett kjelen tilside og tilsett gelatinen og rør den godt ut. Ha så i resten av fløten.

– Ta ut vaniljestangen og sil blandingen over i passende former. Jeg brukte silikonformer.

– Sett i kjøleskap og la stå over natta. Ved servering så dypper du formene i litt varmt vann og vender panna cottaen over i en dyp tallerken.

RABARBRASUPPE

– Skyll rabarbra og kutt opp i mindre biter.

– Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp og la småputre i ca. 15 minutter.

– Sil av og sett i kjøleskap over natta.

– Ved servering så har du panna cottaen midt på en dyp tallerken, heller over litt suppe og pynter med litt oppskåret jordbær.

rab02

Mer snacks

21 kommentarer

eva k april 27, 2011 - 10:53

Dette så skikkelig godt ut. har sett rabarbara til salgs her i Oslo også.

Espen Nersveen april 27, 2011 - 11:16

Løp og kjøp!!

Hege april 27, 2011 - 11:31

Yummi!! Flaks jeg tok med litt av årets første rabarbra hjem fra påskeferie… Vanligvis er det rabarbrasuppe med sukrede loffkrutonger det går i hos meg- men panacotta og jordbær skal definitivt testes.. I’m lovin it!!

Mats april 27, 2011 - 11:57

Herlig!! en absolutt vinner!!
Min egne store favoritt er iskaald jordbær o glimesuppe , med en god skje hvit sjokoladekrem 😀 da er det sommer;)

hater mat april 27, 2011 - 12:13

Hmm, jordbærene er bare til pynt. Dumme meg, spiste disse også jeg.

Espen Nersveen april 27, 2011 - 15:22

Aiaiaiai Paal. Pinlig, men sånt skjer dessverre iblant. Håper bare du ikke spiste vaniljefrøene som lå i suppa.

Tom-Johnny april 28, 2011 - 20:48

Kjøpe rabarbra??? Det har man da i egen hage…Har akkurat lagd begge deler, så i morgen er smaking. Gleder meg.

Espen Nersveen april 28, 2011 - 21:10

Jeg vil også ha rabarbra i hagen. Kanskje jeg må prøve? Håper desserten blir god hvertfall. 🙂

Mats Høilund april 29, 2011 - 09:25

Jeg kan nok avse en avstikker om du trenger noe å plante Espen 🙂

[kjøkkentjeneste] mai 10, 2011 - 18:11

Hei Espen, i tillegg til rabarbrakompliment lurer jeg på en ting. Vi har diskutert blåskjellkraft tidligere, jeg finner det bare ikke. Har et nett til overs som må brukes. Skal fylle på med vann, men hvor lenge skal det koke?

Espen Nersveen mai 10, 2011 - 20:31

Heisann
Fyll på med vann og eventuelt vin, samt eventuelle andre smaker som urter, fennikel, hvitløk osv. Litt sitron er også godt. Kokes i en 20-30 minutter. Sil av og kast både skjell og grønnsaker og kok ned til ca. 1/3. For å lage saus så spe på med litt fløte og smak til. Er fantastisk godt.

Lena juni 3, 2011 - 11:23

Hei
Takk for en veldig inspirerende matblogg! Jeg har nettopp vært og hentet siste rest av rabarbara i hagen og prøver meg på denne suppa som ser så god ut. Jeg har tidligere laget rabarbarasaft med vanilje, supergod. Idag skal jeg også prøve meg på din potetsalat og din buttermilk kylling. Gleder meg!
Da blir det riktig sommersteming i hagen i ettermiddag 🙂

Hilsen mat og hageentusiast

Espen Nersveen juni 5, 2011 - 17:01

Takk skal du ha Lena.
Så hyggelig at du prøver ut oppskriftene mine da, håper de funker for deg også.

😉

Lena juni 5, 2011 - 19:49

Alt sammen falt skikkelig i smak hos hele familien og alle vill jeg skulle lage dette igjen, så da vil jeg jo kalle det suksess 🙂 Knallgodt!

Espen Nersveen juni 5, 2011 - 22:09

Så bra. Vi liker suksesser.

Linn august 12, 2011 - 07:33

Ser nydelig ut! Hvor har du hentet inspirasjon til denne oppskriften fra? 🙂

Espen Nersveen august 12, 2011 - 08:45

Heisann og tusen takk

Jeg tror jeg fant denne oppskriften i en av bøkene til Bent Stiansen, men husker ikke helt. 🙂

Rabarba: sous vide + chips | Heia Mat april 19, 2012 - 10:23

[…] for så å kombinere alle teknikkene i en og samme rett. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på rabarbrasuppe, og nå står rabarbrachips og sous vide rabarbra for tur. Dette er jo ikke en dessert i seg selv, […]

Jørn mai 31, 2013 - 20:51

Kankjse du, som jeg, fant oppskriften fra Geir Skeie? 🙂
http://www.matogvinnett.no/iskald-rabarbrasuppe-med-vaniljepana-cotta/

Espen Nersveen juni 1, 2013 - 15:48

Min oppskrift er i hovedsak basert på noe fra Bent Stiansen om jeg husker riktig.

Weinrieder Welschriesling Eiswein 2010 | Heia Mat oktober 14, 2013 - 19:08

[…] Den har en fantastisk sødme, og en enda flottere syre. Og det er nettopp denne balansen som gjorde at jeg falt for denne vinene umiddelbart. Selv med så mye sukker så fremstår vinen elegant, mineralsk, syrlig og frisk. Nesten en dessert i seg selv, men jeg ser for meg at den er optimal til blåmuggost, og sødmefylte desserter som creme brulee og panna cotta. […]

Det går ikke å kommentere