Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL YDMYKET KYLLING

YDMYKET KYLLING

av Espen Nersveen

Det er mange som mener at kylling-industrien ikke er noe særlig og at kyllingene ikke akkurat stortrives imens de klargjøres for våre mager. Jeg er helt uenig, jeg mener de har det altfor godt og at det er vår plikt som forbruker og både ydmyke, latterliggjøre samt semitorturere de post mortem.

Lite visste denne nusselige fjærkledte skapningen at kort tid etter dens død så ville den havne på Jar, der den kom til å få en sylskarp ølboks presset godt opp i rompa for så å bli stekt sakte, men sikkert og til slutt konsumert. Det er kanskje like greit at de lever lykkelig uvitende om hva som vil skje de etter at gardinene trekkes ned.

Dette var en Stange-kylling, så selv om den sikkert hadde hakket bedre oppvekstvilkår enn de fra Prior-familien så lever de vel ikke akkurat et liv i luksus de heller.

INGREDIENSER

  • 1 hel Stange-kylling
  • 1 ølboks
  • diverse urter
  • hvitløk
  • sitron
  • salt og pepper
  • en lettere sadistisk personlighet

SLIK GJØR DU DET

– Først jekker du en ølboks og drikker opp ca. 2/3 av den. Finn frem en kniv eller saks og kutt av øverste 1/3 av boksen.

– Finhakk noen urter som f.eks timian og rosmarin og bland dette sammen med litt mykt smør. Dette smøret dytter du inn under skinnet til kyllingen. Gni så hele kyllingen godt inn med salt og pepper.

– Ta noen hvitløksfedd og et par sitronskiver og legg dette oppi ølet.

– Med en stø hånd og uten å kutte deg så trer du nå kyllingen elegant over ølboksen.

– Grilles så på lav og indirekte varme til den er ferdig. Det kan du finne ut ved å snitte kyllingen der låret møter brystet, væsken som kommer ut skal være klar, ikke rosa. Jeg vil anbefale å legge et stykke aluminiumsfolie under kyllingen som tar imot alt fettet.

– Jeg hadde gassgrillen på ca. 180 grader og stekte kyllingen i bortimot en time. Perfekt og enkel grillmat. Namnam.

Mer snacks

64 kommentarer

Andrè august 7, 2012 - 12:46

Hvordan i svarte granskauen kan enkelte av dere sammenligne dette med dyreplagri? Det blir like dumt som å spise kjøttdeigen sin rå for å ikke «pine» den døde kuen den er laget av!

Kristian august 7, 2012 - 12:50

Hjelpe å trøste for en gjeng med folk som kommenterer. Kunne tro noen av dere hadde mindre innhold enn 2/3 som ølboksen skal ha!

Kyllingen er død, den skal spises.

Inko august 7, 2012 - 13:34

Hvor er alle dere dyrevernere når alle leirduene blir skutt i fillebiter?????

østfold august 7, 2012 - 13:35

Hørtes helt fantastisk ut, skal prøve dette ved neste grill annledning :):) stå på 😉

OLGA august 7, 2012 - 14:24

HAHA, så lenge dyre va døtt så er det vel ingenting å bli så hysterisk over… ?

Arnt Finæsse august 7, 2012 - 14:49

HAHAHAH! GENIALT!

Bøddel august 7, 2012 - 21:33

Det beste resultatet får du ved å skjenke kyllingen på guiness før du ribber den levende og trer ølboksen i rumpa på den. Helt tilslutt kakker du kyllingen lett i hodet med en middels stor kjevle og slenger den i ovnen.
Utrolig bra oppskrift forresten!

Lars Erik august 8, 2012 - 12:54

Hei Espen.
Som du sier en klassisk metode for å grille kylling, men «dessverre» er det nå motbevist at det tilfører kyllingen fuktighet og smak. Uansett, jeg kommer til fortsette å bruke metoden selv :-)fordi det ser kult ut.

Mitt tips for er å bryste fuglen når brystene er ferdig og skjære av lårene og legge de direkte på grillen noen minutter får å få de ferdig også.

http://goo.gl/WpGaE

Tommy august 12, 2012 - 18:47

Genialt mann 🙂
Hvordan får du lettest smurt smøret under kyllingen? Det er i grunn det eneste jeg undrer meg på 🙂

Tommy

Espen Nersveen august 12, 2012 - 18:54

Bruk fingrene til å løsne skinnet fra kyllingen, vær litt forsiktig så du ikke revner skinnet. Er ganske grei skuring. Så dytter du bare masse smør og urter inn under skinnet.

Jokke august 15, 2012 - 22:35

Vi har det alt for bra i dag, med tanke på at folk blir opprørt av hvordan man behandler en død kylling – som for de fleste er en del av all maten vi kan kan velge og vrake mellom i dag i Norge.
For å sette det litt i perspektiv kan man jo se på hva man måtte stri med før i tiden: http://no.wikipedia.org/wiki/Steile_og_hjul

Rikke oktober 24, 2012 - 16:16

Dust. Det er kanskje Stange-kylling, men det er den holdningen du har til dyr som gjør at dyr lider for at vi skal ha det bra. Ser man på dyr som bare mat, så trenger man jo ikke å behandle de godt, ikke sant? ( Og nei, jeg snakker ikke om ølboks-trikset, det tror jeg ikke de andre som kritiserte dette gjorde heller). Respektløst og uintellegent.

Eirik Søreide januar 13, 2013 - 09:24

Hei og godt nyttår Espen. Jeg følger bloggen din, og din entusiastiske lidenskap for mat og godt drikke. Det kommer mange spark her. Så må jeg få kommentere litt.
Vi lever som sagt i 2013. Dette er ingen ny greie. Hører dyremisshandling og tortur.
Jeg gråter av latter. Hvordan i h******** kan en død kylling lide av tortur?
Jeg syns kylling og øl-toern stuntet er interessant. Om man velger øl i røvi eller helt basis spiller da ingen trille. Det er sluttresultatet som er viktig og hva denne metoden gir ekstra til våres ganer. Fortsett som før. Jeg likere meget.

Espen Nersveen august 7, 2012 - 14:54

Her renner det inn med støtte. Takk for det. 😉
Eirik: Jeg foretrekker å bruke så mørk øl som mulig, gir litt smak, men bruk væsken som base for saus etterpå. Bland inn litt fløte og smør og nam. Den viktigste effekten er dog at dampen gjør at kyllingen blir jevnt grillet og saftig.

1 2

Det går ikke å kommentere