Hjem VIN TIL MATENGODE KJØP LAROCHE CHABLIS 2010

LAROCHE CHABLIS 2010

av Espen Nersveen

Kjerringa med staven hadde vært på ei litta jobbtur til Palma for å spille inn en reklamefilm. Eller det er hvertfall den offisielle historien, jeg tror hun lå horisontalt på en strand med denne sukkerbiten av en låt på øret. Hva hun faktisk gjorde vil vi nok aldri få vite, men at hun nappa med seg et par flasker fra anti-moms-butikken det vet jeg.

I tillegg til en obligatorisk Champagne så kjøpte hun med en flaske Chablis. Snasent. Chablis er en by og en kommune som ligger helt nord i Burgund. En flaske Chablis består alltid av 100% chardonnay, og har ofte en ganske tydelig mineralsk karakter. På grunn av sitt kjølige klima så er vinene ofte mer syrlige og mindre fruktige enn chardonnay-viner fra varmere strøk. Domaine Laroche som har produsert dagens flaske er en produsent av betydelig størrelse med over 100 hektar vinmark i Chablis. De opererer også andre steder både i Frankrike og i verden generelt. De har produsert Chablis helt siden 1850, og denne flasken er produsent Domaine Laroche sin enkleste Chablis om man ikke tar med hans Petit-Chablis.

Laroche Chablis 2010
Pris: 170,-
Varenummer: 668001
Basisutvalget

Når jeg dyppet nesa godt ned i glasset så var det både et modent eple og en småblyg kalkstein som ga seg til kjenne. Noe sitrus lurte også i buskene. Dufter friskt og rent. Både eplet og herr mineralitet ble med i smaksopplevelsen, mens sitrusen først kom tydelig frem i etterkant. Var det en pære som føk forbi? Usikker, kanskje. Middels fylde og lengde. En veldig frisk og crisp vin som vil passe bra til både milde kyllingretter, salater og sjømat. Mat som ofte nytes på varme sommerkvelder med andre ord.

Det var også på en av vårens varmeste dager vi konsumerte disse 75 cl med vin, og den ble drukket til denne retten bestående av salmalaks, salat og creme fraiche med hvitløk og wasabi. Det funket ypperlig.

Mer snacks