Hjem MINE OPPSKRIFTERDESSERT OG KAKER OSTEKAKE I GLASS

OSTEKAKE I GLASS

av Espen Nersveen

Denne frekke og freidige lille ostekake-varianten har jeg knabba fra Miss Lawson. Jeg må innrømme at jeg til tider har sansen for Nigella, denne barmfagre britiske rikmannsdatteren som har tatt verden med storm med sin sensuelle matlaging. Men jeg liker ikke Nigella bare fordi hun gjør meg lettere seksuelt opphisset, jeg liker henne også fordi hun er ganske så flink på enkle og raske hverdagsretter.

Alle elsker ostekake. Så derfor tenkte jeg at folk kom til å elske meg for at jeg gir dere en superkjapp og enkel ostekake-oppskrift. Etter reaksjonene på forrige innlegg så tenkte jeg at nå må jeg hente frem den søteste, snilleste, godeste og skjønneste utgaven av mannen bak denne siden, nemlig meg. Vekk med voldtatte kyllinger, frem med jordbær, sukker, kjeks og fløte. Heia nusselig mat.

Denne oppskriften er til 4 personer.

INGREDIENSER

  • en kurv med jordbær
  • 4 digestive kjeks
  • 100 g philadelphiaost
  • 125 ml fløte
  • litt sitronsaft
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 spiseskjeer melis

SLIK GJØR DU DET

– Skyll, rens og kutt jordbærene i mindre biter. Ha de over i en bolle, sukre godt og la stå.

– Putt kjeks i en frysepose og dælj løs med noe hardt.

– Ha osten og melis i en arbeidsbolle og visp det sammen. Tilsett så en dæsj sitronsaft og fløten og visp det inn.

– Finn frem noen små serveringsglass og fordel kjeksen jevnt i glassene. Dekk kjeksen med krem og legg så bærene på toppen.

– Søtt og superdigg. Akkurat som meg.

Mer snacks

12 kommentarer

LM august 6, 2012 - 22:45

Du har så bra måte å skrive på! Flotte «forord» til rettene =)

Espen Nersveen august 7, 2012 - 09:49

Takk skal du ha LM. 😉

Jeg var lenge skeptisk til Nigella selv, men bruker henne i ny og ne til enkle tirsdagsmiddager. Der er hun flink.

Eva august 7, 2012 - 09:26

Ser veldig godt ut! Og hurra for at du liker Nigella – jeg har inntrykk av at det er trendy å fnyse litt av henne, fordi hun kjører den «sensuelle» stilen. Men sannheten er at oppskriftene hennes er veldig gode, enkle å følge og gir veldig gode resultater.

Elin august 8, 2012 - 14:12

nam, nam dette så godt ut. Fant bloggen din på tv2 sine nettsider. Var en som hadde anbefalt den der. Jeg tåler ikke gluten og melkeprodukter, så kan ikke spise denne ostekaken, men skal prøve å se om jeg kan finne en annen varriant av denne rålekre desserten senere. Nå har jeg startet opp min egen blogg på:

http://www.nordiskrawfood.com

Her har jeg gluten og laktosefrie oppskrifter som er helt rå.
Hadde satt stor pris på om du tok en titt 🙂

Espen Nersveen august 8, 2012 - 16:59

Heisann
Gluten og laktoseintolerant ja, det må jo by på noen utfordringer så bra du samler litt oppskrifter for andre i samme situasjon.
Lykke til videre med bloggingen. 😉

Elin august 9, 2012 - 17:34

Nigella lager mye godt, og jeg tenker denne enkle retten er like bra som alt annet. hohoho, du skrive så bra- må le av deg (på en god måte). Så uskyldig og god, og jeg tenker du blidgjør mange med denne oppskriften etter alt kylling- bråket!

Espen Nersveen august 10, 2012 - 08:23

😉

Din Optimale Helse september 13, 2012 - 05:32

Denne blir aldri feil!
Digger måten du skriver på 🙂
Og nydelige bilder!!!

Espen Nersveen september 16, 2012 - 15:16

Tusen takk du.

dessert i glass | kjokkenutstyr-no.com november 7, 2015 - 21:12

[…] Heia Mat – OSTEKAKE I GLASSOSTEKAKE I GLASS Tweet. Denne … 2012 | DESSERT, MINE OPPSKRIFTER | 9 Kommentarer. Del denne artikkelen, velg din plattform! Facebook Facebook. Twitterles mer […]

Andreea november 21, 2017 - 16:27

Digger Nigella! En vakker dame som liker å spise!
Takk !!!!

Espen Nersveen november 24, 2017 - 09:45

Enig.

Det går ikke å kommentere