Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL KYLLINGSANDWICH

KYLLINGSANDWICH

av Espen Nersveen

Bawk, bawk, bawk. I denne delen av oppskriften prøver jeg ofte å finne på noe småvittig som jeg kan lire av meg. Litt for å være morsom og litt for å få deg ekstra interessert i retten. Men akkurat i dag så gidder jeg ikke å legge sjela mi i introen. Det er jo tross alt bare en liten sandwich vi snakker om, og selv om den selvfølgelig tar smaksløkene dine til helt nye høyder så er det jo fortsatt bare en sandwich.

INGREDIENSER

  • litt kyllingrester
  • bacon
  • tomat
  • salat
  • fransk landbrød
  • aioli

SLIK GJØR DU DET

– Om du har et kyllingbryst eller to til overs i kjøleskapet, eller kanskje du har noen rester fra en annen kyllingmiddag så er det perfekt å lage en sandwich av det til lunsj dagen etter. Siden jeg er fænsiere enn folk flest så klinka jeg til og stekte en hel kylling kun for å lage sandwich.

– Finn frem en eggeplomme, litt sennep, hvitløk og olje og visp sammen en aioli.

– Kutt opp noen brødskiver og sleng de på en rist i ovnen på 180 grader til de er sprø.

– Skyll salat og tomat og kutt opp i passe størrelse.

– Stek bacon på lav varme i panne slik at de blir sprøe og fine. Alt som er sprøtt er digg vettu.

– Ta skivene ut av ovnen og smør et godt lag aioli på hver skive. Legg på salatblad og tomatskiver og et par skiver bacon. Kutt opp eller riv kyllingen i mindre biter og legg over. Litt salt og pepper, så nok en skive.

– Jekk kjeven ut av ledd og press sandwichen inn i gapet mens du galer som en hane. Velbekomme.

sandwich02

Mer snacks

1 kommentarer

Sorbet på blodappelsin; kyllingsandwich | matsnakk.com februar 21, 2012 - 17:11

[…] tomatsaus [kjøkkentjeneste] Kos på hytta: Kylling i mangosaus, kanelboller og chilisjokolade [VG] Kyllingsandwich [Heiamat] Del denne artikkelen Tags: Hovedoppslag, […]

Det går ikke å kommentere