Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR FENNIKELCONFIT

FENNIKELCONFIT

av Espen Nersveen

Fennikel er en av mine absolutte favoritter i grønnsaksfamilien, men den får da jaggu ufortjent lite oppmerksomhet? Den er sjelden å finne i de vanlige dagligvareforretningene så man må et sted som faktisk har litt respekt for frukt og grønt for å tå tak i et eksemplar. Jeg tror mye av grunnen til at den ikke er blitt helt vanlig enda er fordi man kanskje lurer litt på hvordan den brukes. Og akkurat der tenkte jeg å hjelpe litt med å tilby en oppskrift som gjør at du kan ha fennikel som tilbehør både til kjøtt og fisk.

Fennikel har en sterk lukt og en duft som kan minne veldig om anis/lakris. Fennikel kan fint spises rå, men her går vi i helt motsatt retning og lar den koke i fett til den er helt mør. En oppskrift som sjølvaste Tom Victor Gausdal må få æren for, en fantastisk flink kokk som også virker å være en trivelig type. Han fortjener hvertfall en takk for å ha gitt meg en hel masse nydelige oppskrifter med sine kokebøker som Mat og drikke, Mer, Familiekokeboka, Masterchef osv.

INGREDIENSER

  • 2 fennikel
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1 stjerneanis
  • 1 kvist rosmarin
  • sitronskall
  • salt
  • 3 dl solsikkeolje

SLIK GJØR DU DET

– Varm opp ovnen til 160 grader.

– Skyll og tørk fennikelen og del den i båter. Ha den over i en ildfast form sammen med grovhakket chili og hvitløk.

– Riv over skallet fra en halv sitron og tilsett bladene fra en kvist rosmarin. Legg også en stjerneanis i formen. Saltes lett og hell over solsikkeoljen.

– Sett formen inn i ovnen og la stå i ca. 50 minutter til fennikelen er helt mør.

– Jeg serverte denne til stekte torsketunger og det smakte fortreffelig, men det fins nesten ikke den rett du ikke kan servere den til.

Mer snacks

4 kommentarer

Elisabeth mars 9, 2011 - 10:01

Spennende oppskrift! Skal jeg forsøke meg på. Har du prøvd grillet fennikel gratinert med parmesan? En skikkelig kosemat-favoritt hos meg? Tror jeg fant oppskriften på klikk.no. Kok fennikelen litt myk i kraft/buljong først, strø deretter med parmesan og gratiner i ovnen under grill-elementet. Nydelig til f.eks ovnsbakt torsk..

Espen Nersveen mars 9, 2011 - 10:20

Heisann Elisabeth

Fennikel gratinert med parmesan hørtes unektelig svært godt ut. Det må absolutt prøves ut. Får håpe min oppskrift også faller i smak. 🙂

Torsketunger med fennikelconfit | Heia Mat mars 30, 2011 - 13:49

[…] torsketungene så valgte jeg å servere en smaksrik rødbetpuré, fennikelconfit, soyanøttesmør og jordskokkchips. En rett du kan få ferdig på ca. 1 time om du jobber […]

Elin april 29, 2013 - 18:20

Jeg har fått dilla på confit hvitløk og tomatconfit (perfekt på eltefri pizza), så fennikelconfit er sikkert like digg! Skal definitivt prøves, for å confitere mat er sabla digg!

Det går ikke å kommentere