Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR TORSKETUNGER MED FENNIKELCONFIT

TORSKETUNGER MED FENNIKELCONFIT

av Espen Nersveen

Torsk er en av mine absolutte favoritter fra havet, en fantastisk fisk som fortjener ukentlig besøk på tallerkenen. Men det er jo gøy å prøve noe annet enn den klassiske fileten også. Så da jeg tilfeldigvis tok turen innom Fiskeriet på Youngstorget og så at de hadde torsketunger så var det det som ble dagens middag. Første gangen jeg fikk det servert så ble jeg litt skeptisk, og ble også overrasket over at torsken har en såpass stor tunge. Men jaggu smakte ikke det også godt.

Til torsketungene så valgte jeg å servere en smaksrik rødbetpuré, fennikelconfit, soyanøttesmør og jordskokkchips. En rett du kan få ferdig på ca. 1 time om du jobber systematisk og effektivt.

INGREDIENSER

  • 200 g torsketunger pr. pers
  • litt hvetemel
  • rødbeter
  • appelsinjuice
  • jordskokk
  • solsikkeolje
  • soyanøttesmør
  • fennikelconfit

 

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å tilberede fennikelconfiten da denne tar lengst tid. Den skal stå i ca. 50 minutter i ovnen til den er god og mør.

– Så skreller og skyller du rødbetene, deler de opp i mindre biter, har de i en kjele og heller på appelsinjuice til det dekker. Kok opp og la det småputre til de er møre. Så siler du av juicen, men sparer på den. Kjøres til en puré mens du har i juice til du har oppnådd ønsket konsistens. Ha også i litt smør og smak til med salt og pepper. Holdes varm til servering.

– Skrell og skyll litt jordskokk og kutt til tynne skiver, helst ved hjelp av en mandolin, men en ostehøvel eller kniv funker også. Varm opp oljen til 160 grader og ha i jordskokkchipsene, fritér til de har fått en fin brunfarge. Med en hullsleiv så tar du de ut, legger de på en rist over litt kjøkkenpapir. Dryss over en god dose maldonsalt og la tørke så de kan bli ordentlig sprø.

torsketunge02

– Ha en god dose smør i en kjele til soyanøttesmøret.

– Finskjær torsketungene for overflødig skinn. Salte og pepre godt og ha de over på en tallerken med hvetemel, snu de rundt så de blir ordentlig dekket. Ha en god dose smør i en kjele og når det er blitt ordentlig varmt så har du i tungene, stekes godt på hver side til de har fått en brun og småsprø stekeskorpe.

– Fullfør soyanøttesmøret, ha en liten klatt med rødbetpuré på hver tallerken, dander tungene oppå puréen og legg fennikelconfiten og jordskokkchipsene rundt. Hell et par spiseskjeer med soyasmøret over og spis mens det er varmt. (Noe vi sjelden gjør da maten må ha en omfattende fotosession først. :-))

Mer snacks

1 kommentarer

Wencke Weibell Pedersen januar 19, 2019 - 17:17

Ser spennende ut, men hvor ble det av oppskriften på rødbetepureen?
Mvh Wencke

Det går ikke å kommentere