Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR LAKS PÅ MELBATOAST MED SKALLDYRRISOTTO

LAKS PÅ MELBATOAST MED SKALLDYRRISOTTO

av Espen Nersveen

Jeg har blitt en svoren tilhenger av risotto. Først og fremst liker jeg konseptet, en ris som skal småputre i deilige smaker. Jeg liker at det er forholdsvis kjapt og enkelt. Også elsker jeg at det er uendelig med smakskombinasjoner. Denne gangen kombinerte vi risotto kokt i skalldyrkraft med deilig salmalaks på melbatoast. Og ifølge samboeren min så er det noe av det beste jeg har servert henne, det er stas. Nam nam.

Selvfølgelig kunne jeg skrevet ned fremgangsmåten for risotto hver gang, men siden den allerede eksisterer på siden min så velger jeg heller å legge ut en link. I denne retten brukte jeg en skalldyrkraft jeg lagde for en tid tilbake, oppskrift på den kan du se her. Laksen er jo også en slags modifikasjon av denne. Dæven, ble mye linker og gjentagelser gitt. Slenger ut en kjapp gjennomgang her også jeg.

Denne oppskriften er til to personer.

INGREDIENSER

 • 150 g risottoris
 • 8 dl skalldyrkraft
 • 1 dl hvitvin
 • 1-2 sjalottløk
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 1 ts finhakket ingefær
 • melbatoast
 • salmalaks
 • parmesan
 • usaltet smør
 • basilikum

SLIK GJØR DU DET

– Fres sjalottløk, hvitløk og ingefær i en panne i en god dæsj med smør. Tilsett risen og fres videre i et par minutter. Hell på litt hvitvin og kok dette helt inn. Spe så med skalldyrkraft til risen er kokt perfekt al dente. Skru av varmen og tilsett en ny dæsj med smør, en neve med finhakket basilikum, saften av en halv sitron samt litt revet parmesan. Noen skvetter med god olivenolje skader heller aldri. Sett på lokk og la smakene utvikle seg i noen minutter.

– Del opp i laksen i størrelser som passer med melbatoasten. Salte og pepre fisken og legg på noen blader med basilikum under melbaen. Ha godt med smør og olje i en panne og stek fisken på toasten ned i noen minutter til den har utviklet en fin og gyllen stekeskorpe. Snu så fisken og sett hele pannen inn i en forvarmet ovn på 180 grader. La fisken ettersteke der i noen minutter. Hvor godt stekt man ønsker at fisken skal være er jo helt individuelt.

– Fordel risottoen i noen dype tallerkner og legg over fiskestykkene. Dette er en smaksbombe av en rett.

Mer snacks

10 kommentarer

Stine januar 13, 2011 - 13:29

Sulten!

ina januar 13, 2011 - 15:54

Veldig oppfinnsomt av deg å bruke melbatoast!! Skal prøves!

Lars januar 13, 2011 - 20:04

sweet – dette så godt ut!

Werner januar 13, 2011 - 20:56

Jeg har akkurat spist meg stappmett på fisk, men nå fikk jeg jammen lyst på mer. Dette ser digg ut som vanlig!

Henrik januar 13, 2011 - 21:36

Jeeebus!

Espen Nersveen januar 14, 2011 - 10:26

Takk for trivelige kommentarer, det motiverer et mathjerte til videre spising. Og Henrik, du må komme på besøk snart.

Tweets that mention Laks på melbatoast med skalldyr-risotto | Heia Mat -- Topsy.com januar 14, 2011 - 09:43

[…] This post was mentioned on Twitter by Anders Holm, Heia Mat. Heia Mat said: Min samboer mente det var noe av det beste jeg har laget, det i seg selv er jo en god grunn til å dele oppskriften – http://bit.ly/g9kqfZ […]

*vigdis januar 14, 2011 - 22:07

*hei!
det der så mildt sagt godt ut!

vi har superlyst til å komme og sjekke ut bollene, bopelen og babyen på jar! bare å invitere; vi kommer;) fin fredag til dere fra oss tre*

Kokken Charls januar 21, 2011 - 21:03

Hei. Fantastisk bilde av denne lakseretten. Utrolig kreativt anrettet og etter min mening en perfekt laget risotto. Men det som imponerer meg mest er den enorme kvaliteten på bildene.

Espen Nersveen januar 21, 2011 - 23:55

hjertelig takk for superhyggelig tilbakemelding.
det settes det stor pris på 🙂

Det går ikke å kommentere