Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR MANDELPANERT PIGGVAR

MANDELPANERT PIGGVAR

av Espen Nersveen

Panering er et fænsi ord. Et av mange matuttrykk som høres mye mer avansert ut enn det egentlig er. Det dreier seg jo kun om å dekke et stykke kjøtt, fisk, kylling e.l. med et tynt lag av f.eks. mel, brødsmuler eller nøtter. Det skaper en større dybde i smaken samt at det tilfører en ny konsistens. Det åpner for litt eksperimentering og det er uhyre enkelt. Jeg ville ha fisk og endte opp med piggvar også vil jeg tilføre noe nøtter og endte opp med mandel. Og jaggu ble det ikke godt også gitt.

INGREDIENSER

  • 200 gram fisk pr. pers
  • en god neve mandler
  • litt hvetemel
  • et par egg
  • klarnet smør
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Finn frem fisken du ønsker å tilberede, det være seg torsk, ishavsrøye eller en god flyndre som jeg valgte. Piggvaren er blant de mest ekslusive matfiskene her til lands og smaker himmelsk.

– Salte og pepre fisken, ha endel mel på en tallerken og noen sammenvispete egg på en annen. Finhakk mandler eller noen andre nøtter, enten med kniv eller i blender og strø det ut på en tallerken. Legg fisken i melet. Sørg for at hele fisken er dekket. Ha så fisken over i eggene og til slutt dypper du den i nøtter. Bingo, du har panert en fisk. Hva du ønsker å panere med er opp til deg, samme metode kan brukes med f.eks. sesamfrø eller brødsmuler. Jeg liker best å kun panere den ene siden, slik at man får en crispy panert side og en saftig fiskeside.

– Stek fisken i en god slump med klarnet smør til den har fått en fin brunfarge, avhengig av størrelsen på fisken så kan du sette panna noen minutter i ovnen på 180 grader til gjennomstekt. Server med en luftig potetpure og anrett med litt stekesjy, saften fra en halv sitron og litt finhakkete urter, her representert ved bladpersille. Enjoy.

Mer snacks