Skalldyr er sjukt digg, og som i så mange andre tilfeller starter det ofte også her med en god kraft. Skalldyrkraften er kjapp, enkel og perfekt å lage dagen etter et bedre rekemåltid. Fins det egentlig noe bedre å bruke tiden sin på enn noen timer på kjøkkenet, med litt god gammal Television snurrende på vinyl i bakgrunnen?
INGREDIENSER
- skall fra reker, sjøkreps, hummer osv.
- 1 gulrot
- 1 neve sellerirot
- 1 løk
- 1 purreløk
- 1 fennikel
- stjerneanis
- tomatpure
- hvitvin
- salt og pepper
SLIK GJØR DU DET
– Skyll og grovhakk alle grønnsakene. Finn frem den største kjelen du har og hell i litt olje. Fres alt skallet mens du knuser det lett. Ha i grønnsakene og la dette surre med i noen minutter.
– Bland inn noen spiseskjeer med tomatpurè og hell over hvitvin og vann til det dekker og litt til. Ha i litt hel pepper samt litt sjerneanis. Sammen med fenikkelen gir dette en nydelig liten smak av lakris, men hvis dette ikke er ønskelig så er det bare å sløyfe disse to ingrediensene. Kok opp og la det småputre i ca. 30 minutter mens du jevnlig fjerner skummet som legger seg i overflaten.
– Sil av kraften, ha den tilbake i kjelen og la den småputre i en halvtimes tid til for å konsentrere smaken noe. Avkjøl og frys den i passende porsjoner. Overrask kjæresten med en nydelig skalldyrsuppe litt senere i uken.
12 kommentarer
Hurra for skalldyrkraft!
Hipp Hipp.
Takk for så flott oppskrift:) Måå prøves ut:)
Bare hyggelig. 🙂
hurra for Televison og skalldyrsuppe. Denne skal testes når sommervarmen returnerer
hell yeah
Neste steg: Aspargeskraft av aspargesavskjær og skrell! Det blir ei kjempegod suppe.
Jeg fant nylig en herlig oppskrift på kremet aspargessuppe, så det er på to-do lista. 🙂
[…] denne retten brukte jeg en skalldyrkraft jeg lagde for en tid tilbake, oppskrift på den kan du se her. Laksen er jo også en slags modifikasjon av denne. Dæven, ble mye linker og gjentagelser gitt. […]
[…] skalldyrkraft […]
[…] Rekeskall og rester fikk følge med litt fennikel, gulrot og selleristang og ble omgjort til en smaksrik skalldyrkraft. Den trengte jeg nemlig til dagens middag, en skalldyr-risotto med blåskjell, krabbe, vårløk og […]
[…] og den dypt aromatiske suppa. Alt med utgangspunkt i en strålende kraft laget på oksehaler, skalldyrrester eller kyllingvinger. Den enkleste, men særs snasne, kraften lager du utelukkende av […]
Det går ikke å kommentere