Panna Cotta kom med et smell, og er nå nesten blitt litt halvdøvt. Men selv om det sikkert er ukens dessert i Statoil sin kantine på Fornebu, så trekker jo ikke anti-hippheten smaken noe ned. Denne kokte fløte-desserten er og blir en knakanes enkel og smaksrik rett.

Alt som kan lages på forhånd er knall, og en panna cotta må man jo lage en 3-4 timer før den skal konsumeres. Det fins mange varianter på denne retten, og selv om den originale kun har fløte i seg så sverger jeg til å blande inn yoghurt. Det tilfører en friskhet og en syrlighet som balanserer fedmen fra fløten på en nydelig måte. Legg til en enda friskere, sødmefull og syrlig topping av pasjonsfrukt så har du plutselig en knallbra avslutning på måltidet.

Denne oppskriften passer bra til 6 personer.

INGREDIENSER

  • 5 dl kremfløte
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl + 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 gelatinplater
  • 10 stk pasjonsfrukt

SLIK GJØR DU DET

– Legg gelatinplatene i bløt.

– Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, legg både stang og frø i en liten kjele sammen med fløten og sukkeret.

– Gi dette et oppkok, la det så stå og trekke i 10 minutter. Gi det ett nytt oppkok, klem væsken ut av gelatinplatene og ha de over i fløteblandingen. Sett kjelen tilside og rør til gelatinen er oppløst.

– Hell yoghurten over i en arbeidsbolle, og sil så fløteblandingen ned i bollen gradvis imens du stadig rører så det ikke klumper seg.

– Hell så fløteblandingen over i passende serveringsglass og sett i kjøleskap.

– Del så pasjonsfruktene i to, og skrap ut alt innholdet over i en bolle. Hell over 50 g sukker og bland godt, sett bollen i kjøleskap.

– Når panna cottaen har blitt fast i formen så kan du fordele over pasjonsfrukt-sausen.

Dette ble rett og slett dritgodt, og det ble ikke akkurat mindre godt med en Keller Rieslaner Auslese til. En særdeles sødmefull dessertvin med en fantasisk balansert syre. En match made in fløteheaven.

Dersom du ønsker å legge til en tekstur så lager du en hippenkjeks til, akkurat det krønsjy tilbehøret du trenger.

Print Friendly, PDF & Email