Hjem MINE OPPSKRIFTERBRØD OG BAKST HIPPENKJEKS

HIPPENKJEKS

av Espen Nersveen
Kjeks rimer på mindreverdighetskompleks, en kondisjon kjeksen har lidd av helt siden det var bollen som vant uttrykkskonkurransen; «Gå å ta deg en …..!». Men kjeks rimer også på konsumprisindex, politihunden Rex og den populære aktiviteten sex. Hvorfor må du nesten spørre det norske språks rimansvarlige om. Denne kjeksen er allikevel så enkel at du kan ende opp med å lage den i ren refleks, og jeg anbefaler at du gir den et forsøk sporenstreks.

INGREDIENSER

  • 3 dl fløte
  • 300 g hvetemel
  • 300 g melis
  • eventuelt 1-2 ss kakao

SLIK GJØR DU DET

– Finn frem alle ingrediensene og bland de sammen i en blender eller for hånd.

– Kakaoen er valgfri, men kan gi fine sjatteringer.

– Smør så blandingen tynt og jevnt utover et bakepapir.

– Stekes i 5 minutter på 225 grader.

– Om du ønsker å forme de må det gjøres mens de er varme.

– Kjeksen smaker fantastisk, og har en nydelig porøs og sprø tekstur. Server de sammen med alt som er godt og søtt.

Jeg serverte kjeksen sammen med panna cotta med pasjonsfrukt. Nam kombinasjon.

hippekjeks02

Mer snacks

1 kommentarer

Panna Cotta med pasjonsfrukt | Heia Mat november 7, 2013 - 10:34

[…] du ønsker å legge til en tekstur så lager du en hippenkjeks til, akkurat det krønsjy tilbehøret du […]

Det går ikke å kommentere