Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR KNALLGOD LINSERETT

KNALLGOD LINSERETT

av Espen Nersveen

Desto flere mål man setter seg, desto større sjanse er det for at man ikke når de og kjenner på en viss skuffelse. Så jeg prøver meg forsiktig på to mål her. Det ene innebærer at jeg skal være flink til å lage god mat selv når det bare er til meg, og det andre er at denne maten så ofte som mulig skal være kjøttfri.

Jeg ELSKER kjøtt. Sånn skikkelig, på ekte, men at inntaket bør begrenses er en selvfølge. Så da er disse mat-til-én middagene et perfekt sted å starte for å lage inspirerte måltider uten kjøtt. Kanskje jeg kan få flere til å balansere kjøtt-inntaket sitt? Og når kjøtt først skal på matfatet så bør det være fra glade dyr som har hatt en grei oppvekst. Sånn, der har vi målene. Og her er første måltid!

Kokte linser, stekte gulrotstaver, litt krydder, feta og koriander. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det smaker himmelsk. Sett på litt «Francis and the Lights» på Spotify, fyr opp ethvert levende lys du besitter, tenn på peisen og hell litt vin i et jålete Zalto-glass eller et melkeglass fra IKEA. Med andre ord, gjør det koselig rundt deg. Det gir positiv energi, et optimistisk sinn og generelt overskudd. Vel, det gjør det for meg i det minste. Men nok fjas, oppskrift takk. Dette er mengden jeg lagde til meg selv, en svær kar på 2 meter og 100 kg. Dersom du kan den lille gangetabellen er det lett å regne ut hvor mye du trenger til deg og ditt crew.

PUYLINSER MED GULROT, FETA OG KORIANDER

Desto flere mål man setter seg, desto større sjanse er det for at man ikke når de og kjenner på en viss skuffelse. Så jeg prøver meg forsiktig på to mål her. Det ene innebærer at jeg skal være flink til å lage god mat selv når det bare er til meg, og det andre er at denne maten så ofte som mulig skal være kjøttfri. GRØNNSAKER OG VEGETAR KNALLGOD LINSERETT European Print oppskriften
Nok til: 1 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 3.8/5
( 16 vurderinger )

Ingredienser

 • 1 dl puylinser
 • 5 dl vann
 • 1 buljongterning
 • 2 gulrøtter
 • 1/2 ts fennikelfrø
 • 1/2 ts korianderfrø
 • 1/2 ts spisskummen
 • 100 g feta
 • en neve koriander
 • olivenolje
 • salt og pepper

Sånn gjør du det

- Skyll puylinsene godt. Skrell gulrøttene og kutt de i staver á 5 cm.

- Kok opp 5 dl vann og tilsett en buljongterning. Kok den ut i vannet før du tilsetter linsene. La så linsene småkoke i 15-20 minutter. De skal ha litt bitt, men samtidig være møre.

- Fres krydderet i en tørr panne til det lukter godt. Tilsett litt olivenolje og gulrøttene. Stek disse til de får en fin farge og er møre. Smak til med litt salt og pepper.

- Riv fetaosten i passe store biter og grovhakk koriander.

- Når linsene er ferdig heller du de over i en serveringsskål, dersom væsken ikke er kokt inn så må du sile den av. Smak til med litt salt.

- Tilsett gulrøtter, feta og koriander. Bland det forsiktig sammen så det ser pent ut, ta bilde, legg ut på Instagram og si "Tuuuuuusen takk @heiamat, du er min største inspirator og mitt største forbilde!"

- Sånn, da var maten ferdig. Moms innpå en skikkelig digg, fresh, smaksrik og sunn middag. Jeg drakk en flaske grüner veltliner fra produsenten Rabl til. Det var digg det altså. Slenger ut noen tanker om den vinen i morra.

Mer snacks

4 kommentarer

Frank Idland november 5, 2018 - 23:38

Delikat linserett. Den skal eg prøve, kjekt med litt enkle nye vegetarretter,som ser innbydende ut.

Espen Nersveen november 12, 2018 - 16:55

Den smaker helt nydelig. Så gi den et forsøk. 🙂

MATVENNLIG GRÜNER VELTLINER – Heia Mat november 6, 2018 - 19:14

[…] Som denne retten med puylinser, gulrøtter, feta og koriander som jeg nylig koste meg med. […]

BarryGlymn november 15, 2018 - 21:52

Det går ikke å kommentere