Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR GRILLA PIMIENTOS

GRILLA PIMIENTOS

av Espen Nersveen

Pimientos de Padron er små grønne paprika med opprinnelse fra Spania. De har blitt stadig enklere å få tak i, og mener at jeg også har sett de på Meny nå. Bor man i Oslo kan man få tak i de på Gutta på Haugen, Juels 33 Kolonial, Maschmanns Matmarked, Mathallen og andre steder som fokuserer på gode grønnsaker.

De er faktisk sjukt gode, og vanvittig enkle å gjøre i stand for konsumering. De er i utgangspunktet ikke så sterke, men plutselig så er det en som er litt sinna. Som folk flest med andre ord. De skal bare varmebehandles i kort tid før du dynker de i olivenolje og havsalt. Jeg valgte å grille mine, men de kan også stekes i panne eller friteres. Gi de et par minutter til de har fått litt farge, ta de tilside og smaksett. Kutt av stilken og hiv innpå resten. Litt sterkt, litt bittert, men først og fremst skikkelig digg.

Kan momses som snacks, tilbehør eller som en del av et større tapasbord.

Mer snacks