Hjem MINE OPPSKRIFTER FARGERIK BLOMKÅLSUPPE

FARGERIK BLOMKÅLSUPPE

av Espen Nersveen

Blomkålen leverer nytelse nesten uansett hvordan du tilbereder den. Så lenge du ikke bare hiver buketter i vann og overkoker de, så er blomkålen en strålende grønnsak. Noe av det beste jeg har smakt fra denne kålblomsten var i sommer når Dag Tjersland på Baltazar bakte de hele i ovnen og dekket de med en bechamelsaus med steinsopp. Helt sinnsykt digg. Men det får bli neste oppskrift, nå er det bare en traust suppe jeg har å tilby.

Denne mengden er passende til fire personer.

FARGERIK BLOMKÅLSUPPE

Blomkålen leverer nytelse nesten uansett hvordan du tilbereder den. Så lenge du ikke bare hiver buketter i vann og overkoker de, så er blomkålen en strålende grønnsak. Noe av det beste jeg har smakt fra denne kålblomsten var i sommer når Dag Tjersland på Baltazar bakte de hele i ovnen og dekket de med en bechamelsaus med steinsopp. Helt sinnsykt digg. Men det får bli neste oppskrift, nå er det bare en traust suppe jeg har å tilby.  MINE OPPSKRIFTER FARGERIK BLOMKÅLSUPPE European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 5.0/5
( 2 vurderinger )

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 7 dl kyllingkraft
  • 2 dl fløte
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • litt smør
  • salt
  • eventuell snacks/knas

Sånn gjør du det

- Dette er virkelig uhyre enkelt. Del opp blomkål i jevnstore buketter.

- Fres hvitløk og sjalottløk raskt i litt smør i en kjele, det skal ikke få farge. Tilsett kraft og fløte og kok det opp. La småkoke i noen minutter.

- Tilsett blomkålen og la det småkoke til den er helt mør. Om det ikke gjør noe at suppa ikke blir helt jevn så kan du kjøre den med stavmikser, men med blender blir den enda mer homogen. Bland inn litt smør og smak til med salt. En liten skvis sitronsaft kan også være godt.

- En suppe er bare så god som det du topper den med. Det kan være sprø brødkrutonger, rista nøtter, noen små, nesten rå buketter med blomkål eller noe annet godt. Jeg stekte opp noen skiver chorizo, grovhakket litt bladpersille, pannestekte litt lilla blomkål og ristet noen valnøtter. Litt jålete kanskje, men ble jo både fargerikt og digg da.

- Og er det noe november ikke kan få nok av så er det overflod av farger og smak.

- Ta gjerne en titt på de andre suppe-oppskriftene mine her. Ganske mye godt faktisk.

LagreLagreLagreLagre

Mer snacks

1 kommentarer

Arne mai 11, 2022 - 22:49

Ser veldig godt ut 🙂
Hvilken vin ville du servert til denne?

Det går ikke å kommentere