Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN EN CHIANTI SOM DRIKKER HELT PERFEKT

EN CHIANTI SOM DRIKKER HELT PERFEKT

av Espen Nersveen
Dette er så godt. Her henger alt på greip, og da blir det rett og slett strøkent. En Chianti Classico Riserva, altså en vin med ekstra lang fatlagring før lansering, som er moden, saftig og særdeles drikkevennlig. Server den med noe grilla kjøtt og kvelden blir en suksess helt uavhengig av hvem du tilbringer den med.

Produsenten Monteraponi ligger vakkert til (har jeg lest) midt i Chianti Classico-distriktet, og dyrker økologisk. Det skal lages klassiske viner, med stedegne druer i pakt med naturen. Høres ut som en gjeng med fine folk. Monteraponi har en stor eiendom, men kun 10 hektar med vinmark og alle stokkene er over 40 år gamle, og ligger rundt 500 meter over havnivå. Denne vinen får 36 måneder på fat og 5 måneder på flaske før de havner i butikk. Vinen fermenteres i sement-tanker, uten temperaturkontroll og uten tilsatt gjær, vinen blir heller ikke filtrert. At de kan lage vin er umulig å benekte. Flasken setter deg noen kroner tilbake, men i retur får du et jordbruksprodukt av særs høy klasse. Du kan jo ikke drikke vann til den tørrhengte entrécôten din uansett.

Monteraponi Chianti Classico Riserva Baron’ Ugo 2010 | 530,-
Innbydende og aromatisk duft av sødmefulle kirsebær, tørkede urter, fioler, anis og integrert treverk. Kompleks, rik og delikat munnfølelse. Saftig og strukturert. Tanninene er modne og følger frukten perfekt. Syrlig og lang avslutning. Drikkevennlig, klassisk og ordentlig godt.

Mer snacks