Hjem MINE OPPSKRIFTERGRILL & BBQ SALSA VERDE MED TOMATILLOS

SALSA VERDE MED TOMATILLOS

av Espen Nersveen
Nå som solen varmer og alt rundt oss går fra brunt til grønt så hører det hjemme med litt grønt på matfatet også. Salsa verde betyr grønn saus, og det åpner jo for mange muligheter, men stort sett er det snakk om en salsa med mye urter. Noe som er utrolig godt i en sånn salsa er derimot tomatillos, navnet er spansk og betyr liten tomat. Disse høstes alltid umodne og dermed grønne, i tillegg er de pent pakket inn i et tynt bladhylster. De er syrlige og gir en nydelig friskhet til alt de serveres med.

 

For å få inn noe mer sødme i tomatillos’ene så slang jeg de litt på grillen før jeg laget salsaen. Det gir også et eksotisk røykpreg som er helt nydelig. Jalapenos’ene fikk også en liten runde på grillen. Nam!

INGREDIENSER

  • 6 tomatillos
  • 2 grønne jalapenos
  • 1 lime
  • 1 sjalottløk
  • 1 neve koriander
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Først så griller du tomatillos og jalapeños til de blir litt brent i skallet. Om du er pyse så kan du rense chilien for frø, men jeg er tøff både i pysjamas og frakk og liker dermed at det brenner litt.

– Jeg liker min salsa litt chunky så jeg grovkutter så alle ingrediensene; tomatillos, jalapenos, løk og koriander. Bland dette godt sammen og skvis over saften av en halv lime. Syrlig nok? Hvis ikke skviser du over den andre halvparten også.

 

– Litt god olivenolje er alltid godt, men den må være god, og salt og pepper gjør selvfølgelig underverker her som i all annen mat. Smak til perfeksjon.

– Salsa verde kan brukes alle steder du ville brukt en rød salsa, og er et ypperlig kondiment til grilla kjøtt og grilla fisk. Alt som kan trenge litt syre og friskhet. Jeg spiste det med grilla flank steak. Halleluja!

 

Mer snacks

2 kommentarer

Kristoffer juni 17, 2017 - 18:37

Hei,

Hvor fikk du tak i tomatillos? Jeg har vært på leting etter tomatillos siden de brukes i mye mexicansk mat.

Espen Nersveen juni 20, 2017 - 09:12

Hei
Jeg kjøpte mine på Maschmanns Matmarked. Har ikke sett det mange steder, men dersom du bor i Oslo så kan de ha det på Juels33 på Frogner, Gutta på Haugen på St. Hanshaugen og muligens på Mathallen.

Det går ikke å kommentere