Jeg valgte å tilberede fisken på grillen, jeg la den direkte på grillristen, men grillen holdt ganske lav temperatur og fisken ble dermed mer bakt enn grillet. Fisken lå rundt 15-20 minutter på grillen, og da var den helt perfekt. Saftig, mør og flaket fint. Dersom du ønsker å lage fisken i ovn så kan du fint gjøre det, på 180 grader så tar det nok omtrent samme tid.
INGREDIENSER
- 1 fisk á 600 gram
- en neve poteter
- 1/2 bunt grønn asparges
- en neve sukkererter
- en liten bunt gressløk
- sitron
- salt
- god olivenolje
SLIK GJØR DU DET
– Fisken ble skylt, tørket og drysset med salt. Så fikk den ca. 15-20 minutter på grillen, og ble snudd halvveis i prosessen. Man må følge litt med for å se om den er ferdig. Løft litt forsiktig på kjøtt inne ved ryggraden så ser du om det er blankt eller varmebehandlet.
– Kutt poteter i mindre biter og kok opp vann, salt vannet godt og tilsett potetene. Skrell asparges og knekk av den nederste biten. Kutt av tuppene på sukkerertene.
– Når potetene har kokt i 10 minutter tilsetter du asparges, kok videre på middels høy temperatur i 3-4 minutter, tilsett sukkererter og la det hele trekke til alt er ferdig. Du kan selvfølgelig gjøre dette i flere kjeler og få bedre kontroll, men det funker fint å gjøre det på denne måten. Mindre oppvask blir det og.
– Fisken legges opp som den er, og om du kløner det litt til som meg så alt skinnet blir liggende igjen på grillen så kan du fint skjule det med et par grillede sitronskiver og litt gressløkk. Grønnsaksmiksen legges opp ved siden av, og alt smakes til med salt og god olivenolje. Skvis over litt sitron og dryss over gressløk og gressløkblomster (om du har).
– Om du har en kakespade eller en ostehøvel så er det ganske egnede redskaper for å løfte kjøttet av fisken på en pen og enkel måte.
Dette er en forholdsvis ren, enkel og delikat fiskerett og det krever noe tilsvarende i glasset. Forrige ukes «ukens vin» fra Muscadet var en flott match, og siden den er tilgjengelig i nesten alle pol så er både mat og drikke for kvelden i boks. God middag.