Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN FANTASTISK CORNAS FRA ALLEMAND

FANTASTISK CORNAS FRA ALLEMAND

av Espen Nersveen
Cornas er en liten appelasjon i Nord-Rhône som jevnt over leverer vin av særdeles høy kvalitet. Cornas består av kun 90 hektar vinmark og i motsetning til de fleste andre appelasjoner i Rhône som kan blande inn andre druer så er en Cornas AOC alltid laget med 100% Syrah-druer. Vinene kjennetegnes som regel av en klokkeklar frukt, dyp aromaprofil, samt en tett og robust kropp. Dette er viner som er særdeles lagringsdyktige og som matches utmerket til viltkjøtt, lam eller okse.

Thierry Allemand er en liten produsent med i underkant av 5 hektar med vinmark. Kvaliteten han leverer derimot er svært høy, men vinene hans er dessverre vanskelige å få tak i. Han driver økologisk og bruker lite eller ingen svovel. Alt arbeid i vinmarken gjøres for hånd og druene fermenteres som hele klaser. Vinen får så ligge 24 måneder på fat før de flaskes. Han produserer i dag kun to forskjellige viner, det er «Les Chaillots» som får druematerialet sitt fra de yngste vinstokkene, og «Reynard» som får materiale fra vinstokker som kan være opptil 90 år gamle.

Thierry Allemand Cornas Reynard 2006 | 94 poeng
Rik, kompleks og lett utviklet duft. Pepper, tørkede urter, tobakk og stjerneanis. Både rødbærsfrukt og mørke kirsebær. Intens og saftig i anslaget. Sødmefull, dyp og noe utviklet frukt med massiv konsentrasjon og solid struktur. Mørke, dype aromaer som asfalt, rålakris og bittersyrlig kirsebærskall. Nydelig vin med enorm lengde samt delikat, fast, stofflig og finkornet finish.

Mer snacks

3 kommentarer

Alex mai 11, 2016 - 19:37

Halla Espen!
Har 2 flasker a 2010 årgangen liggende…gleder meg til de er klekkeklare 🙂 Har tenkt en stund på å knerte de, men jeg skal klare å vente etter å ha lest smaksnotatet ditt – de har nok godt av flere år på baken. Sier ifra når jeg tar de så kan du sveipe innom son på sykkelen å smake.

Alex

Espen Nersveen mai 15, 2016 - 20:26

Nice. Allemand på Son høres nice ut. 2010 er nok uberknall. Jeg er med. 😉

Heia Mat – VIN TIL FOLKET mai 21, 2016 - 10:33

[…] for de alle er at de har gjort dype vinøse inntrykk. Her har jeg allerede lagt ut en fantastisk Cornas fra bittelille Thierry Allemand. Ta en titt da […]

Det går ikke å kommentere