Hjem VIN TIL MATENFRANSK VIN STRÅLENDE CHABLIS FRA CHRISTIAN MOREAU

STRÅLENDE CHABLIS FRA CHRISTIAN MOREAU

av Espen Nersveen
Alle rapporter tilsier at 2014 var en svært bra årgang for Chablis. Juicy viner med fantastisk ren og presis frukt, fin modning og stort lagringspotensiale. Jeg var nylig i Burgund og fikk smake hele rekken til Vincent Dauvissat fra 2014 og kvaliteten var gjennomgående høy. Nå har Christian Moreau sluppet sine Grand Cru fra 2014 og de leverer i aller høyeste grad. Jeg har kjøpt inn noen flasker og dersom man sammenligner med prisene til sentral-burgundere så er dette snakk om røverkjøp.

Domaine Christian Moreau besitter 12 hektar vinmark som drives etter økologiske prinsipper. De mener selv at de etter kort tid fikk sunnere og bedre druekvalitet med bedre balanse mellom sukker og syre. Alle druene høstes for hånd og blir så sortert nøye for å luke ut umoden, overmoden eller skadet frukt.

Vaudesir var særdeles åpen og tilgjengelig og drakk nydelig nå selv om den selvfølgelig vil kunne lagres i mange år til. Valmur og Les Clos fremstod langt tightere og dersom de åpnes nå bør de få rikelig med luft. Chablis på dette nivået vil nyte godt av 8+ år i kjelleren.

Christian Moreau et Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2014 | 449,- | 91/93 poeng
Fantastisk åpen nese. Knust sten, frisk limesyrlighet og parfymerte florale noter. Intens hvit stenfrukt, honning, sitrondrops og noe fataromaer. Dyp konsentrasjon med nydelig balanse og flott struktur. Strålende lengde med solid syre i finish. Fremstår umiddelbar, åpen og svært tilgjengelig.

Christian Moreau et Fils Chablis Grand Cru Valmur 2014 | 449,- | 92/94 poeng
Noe reservert nese. Kjølig, tight, mineralsk duft med svakt preg av urter. Slank og tilbakeholden med underkommunisert potens. Flott og distinkt syre og karakter. Brer seg ut i midtpartiet og griper tak. Stor konsentrasjon. Energisk syre i finish, svært lang.

Christian Moreau et Fils Chablis Grand Cru Les Clos 2014 | 459,- | 93/95 poeng
Tilbakeholden nese. Floral, salt sjø og kjølig hvit fersken. Transparent og uhyre elegant anslag. En sitrende og dirrende kraftpakke med solid konsentrasjon. Limesyrlighet og knasende mineralitet. Kraftig syre i finish som trenger litt tid på å integrere seg. Fantastisk lengde.

Mer snacks