INGREDIENSER
- 180 gram fisk per person
- 2-3 egg
- hvetemel
- griljermel/brødrasp
- sesamfrø
- REMULADE
- hjemmelaget majones
- sitronsaft
- sjalottløk
- kapers
- bladpersille
- sylteagurk
SLIK GJØR DU DET
– Del opp fisken i mindre «pinner» og dryss over litt salt på begge sider. Dekk en tallerken med hvetemel, pisk sammen et par egg i en skål og dekke en tallerken med en blanding av griljermel og sesamfrø.
– Vend fisken i hvetemelet først, så dypper du det i eggene før du til slutt vender den i griljermel og sesamfrø. Repeter på alle fiskepinnene.
– Jeg stekte mine fiskepinner i en blanding av smør og solsikkeolje og de ble ferdige etter 3-4 minutter på hver side. Pass på å ikke ha for høy varme, du ønsker kun en lett bruning og en fortsatt saftig fisk.
– Visp sammen noen desiliter med hjemmelaget majones. En spiseskje sennep piskes sammen med en romtemperert eggeplomme. Pisk så inn solsikkeolje til ønsket mengde er oppnåd. Smak til med sitronsaft.
– Finhakk sjalottløk, kapers, sylteagurk og bladpersille. Bland dette inn i majonesen. Smak til med salt og pepper om nødvendig. Kapers er ganske salt så det er ikke sikkert du trenger mer salt.
– Fisken og remuladen ble servert sammen med kokte poteter og en grønn salat med rødløk, fennikel og en vinaigrette. En deilig fiskerett som garantert vil falle i smak hos både voksne og smårollinger.