INGREDIENSER
- 5-6 gulrøtter
- 175 gram kokte røde linser
- 2 store sjalottløk
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 ss spisskummen
- 1 liter kyllingkraft
- saften av 1/2 sitron
- salt og pepper
- chili, koriander, rømme
SLIK GJØR DU DET
– Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Gulrøttene skrelles og kuttes i mindre staver.
– Skyll linsene godt og la de renne av seg i fem minutter.
– Fres løk, hvitløk og ingefær i litt olje til det er blankt. Tilsett 1 ss spisskummen, det blir best om du først morter hele frø, men du kan også bruke ferdigmalt. Bland sammen.
– Legg gulrøtter og linser i gryta, og hell over 1 liter med kyllingkraft. Jeg bruker kyllingraften fra Jacobs Utvalgte og bruker da 5 dl kraft og 5 dl vann da denne er såpass tykk og konsentrert.
– Kok opp og la koke i ca. 15 minutter til gulrøtter og linser er møre. Mos alt sammen med en stavmikser, skvis over saften til en halv sitron og smak til med salt og pepper.
– Fordel suppen i skåler og pynt med chili i skiver, grovhakket koriander og litt rømme.
– Få varmen i kroppen med en varm, kremete og smaksrik suppe og lur på hvorfor man ikke koker suppe oftere. Server gjerne med noe godt brød og smør. Velbekomme.
2 kommentarer
Dritgod suppe på en kald vinterdag. Og ikke minst rask! Takk for oppskrift 🙂
Godt å høre. Dritgode supper kan man ikke få for mange av.
Det går ikke å kommentere