Hjem SJØLVE LIVET NY JOBB – W.B. SAMSON

NY JOBB – W.B. SAMSON

av Espen Nersveen

Da er det plutselig blitt påske og tror du ikke at undertegnede begynner i ny jobb i april a gitt. Etter påske så trer jeg inn som «Ansvarlig for produkt og kommunikasjon» i det familie-eide bakeriet W.B. Samson. En krevende, omfattende og forhåpentligvis knallbra jobb.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde all verdens av kjennskap til W.B. Samson før de kontaktet meg vedrørende denne jobben, midt i førjulstria i fjor. Jeg hadde selvfølgelig, som alle andre, spist napoleonskake i deres filial på Egertorget, men der stoppet også erfaringsgrunnlaget. At det viste seg å være en bedrift som så sitt første solglimt så langt tilbake som 1894, at de siden den gang har vært eid og drevet av samme familie og at de fortsatt har hovedbakeriet sitt midt på Frogner i Oslo er det umulig ikke å bli sjarmert av.

samson02

Og etter flere lange møter med 5. generasjon Samson så ble jeg svært så nysgjerrig på denne nyopprettede stillingen. W.B. Samson har sammen med WORK tatt drastiske grep de siste årene hva gjelder estetisk profil, oppussing av alle bakeriutsalgene og ikke minst når det gjelder produktene i bakeriet. De jeg møtte var offensive, målrettet og ambisjonsrike. Sånne folk liker jeg. På Gimle og Birkelunden (og etter hvert flere steder) har de også åpnet på kveldstid med sjukt god steinovnsbakt pizza, vin og øl. Leken utvikling.

samson03

W.B. Samson ønsket en person som kunne ta et overordnet ansvar for sortimentet. Finne de riktige råvarene, jobbe for å forbedre dagens utvalg, samt utvikle nye produkter. Bringe inn sesongrelaterte elementer og samtidig kommunisere alt det fine arbeidet som gjøres hver eneste dag, ut til alle de trofaste kundene deres. En jobb som innebærer alt fra å stå på kjøkken og produsere prototyper på morgendagens sortiment, få disse produktene ut til de forskjellige utsalgene, finne de riktige leverandørene av kvalitetsråvarer og samtidig legge ut artikler på nett om hvorfor kardemommen kvernes manuelt til hvetebollene.

samson04

Totalt sett var det en jobb jeg ikke kunne takke nei til. Det er med lett angst og ærefrykt jeg trer inn i en jobb der jeg for første gang i mitt liv skal jobbe direkte med mat. Det blir definitivt en spennende og variert hverdag, og jeg gleder meg plenty til å begynne.

Ønsk meg lykke til, gi meg noen måneder til å komme på plass og legg så lunsjen til W.B. Samson. Dette skal bli så bra.

samson05

samson06(alle foto er fra W.B.Samson Grünerløkka – copyright: Work.no)

Mer snacks

2 kommentarer

Anders Husa april 7, 2015 - 13:32

Lykke til! Dette blir bra

Heia Mat – MAT- OG VINBABLING september 21, 2015 - 09:25

[…] men har gitt meg mange muligheter, og mine to eneste faste stillinger (tidligere Gastronaut, nå W.B. Samson) kommer begge indirekte via bloggen min. Jeg var en høst på TV2, jeg skriver innimellom for […]

Det går ikke å kommentere