Hjem VIN TIL MATENITALIENSK VIN MØRK OG KRAFTIG LANGHE NEBBIOLO

MØRK OG KRAFTIG LANGHE NEBBIOLO

av Espen Nersveen
Vinhuset Hilberg-Pasquero holder til i Priocca, Cuneo i Piemonte, en liten 20-minutters kjøretur fra Barbaresco, og produserte deres første flaske så sent som i 1994. Nå produserer de ca. 20.000 flasker i året, fordelt på 5,5 hektar med vinmark. All produksjon er 100% økologisk og de tilsetter ingen svovel i vinene. De dyrker i tillegg til vin en rekke forskjellige grønnsaker, samt at livet på gården kompletteres med diverse husdyr, og tre barn.

Denne vinen sitt druemateriale er fra Monteforche Roero, like bak Barbarescosonen. Vinen har hatt 20 dagers skallmaserasjon og 22 måneders lagring på Botte. Vinen lagres så på flaske i 1 år før den går ut i salg.

HILBERG-PASQUERO LANGHE NEBBIOLO 2010

  • Produsent: Hilberg-Pasquero
  • Vin: Langhe Nebbiolo
  • Land: Italia, Piemonte
  • Drue: 100% Nebbiolo
  • Årgang: 2010
  • Alkohol: 14%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 1119501
  • Pris: 279,-
  • Poeng: 87

SMAKSNOTAT

Noe tilbakeholden på nesa, men etter en time i karaffel så våkner den. Mørk, sødmefull frukt i retning kirsebær. Noe fat, lett krydret. Slank inngang med saftig, varm og solmoden frukt. Solid struktur i midtpartiet. Mørk på smak med kirsebær, asfalt og tjære. Finkornete tanniner tar tak i en lang syrlig og mineralsk finish. Mørk og kraftig langhe nebbiolo. Syren tilsier at flasken gjerne kan ligge i 5-6 år til. God kvalitet, om enn noe høyt priset. Drikk en til viltkjøtt eller en pasta med en kraftig ragu.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på vinmonopolet.no.

Mer snacks

4 kommentarer

Torgeir Jacobsen mars 3, 2015 - 12:50

Kan du si hvem det er som har gitt den score på 87.
Mvh
Torgeir

Espen Nersveen mars 3, 2015 - 12:53

Vet ikke om det kommer som noen stor overraskelse, men det er nok meg. Prøver å sette en score på det meste jeg drikker da dette tvinger meg til å ta et standpunkt til vinens kvalitet. Hvorvidt andre er enige eller om de i det hele tatt forholder seg til min poenggivning får være opp til hver enkelt.

Torgeir Jacobsen mars 4, 2015 - 13:21

Takk for svar, årsaken til at jeg spør er egentlig ganske så enkel. Jeg følger enkelte skrivbenter og da får man en følelse av hva slags smak og preferanser den som har testet vinen har. Hvis en gir en vin god score og jeg liker den vinen, og dette gjentar seg gang etter gang, så er det mest sannsynlig at jeg kjøper vin etter den skribenten sin anbefaling.
Når du setter karakter på en vin, hvor mye teller pris i forhold til kvaliteten?

Espen Nersveen mars 4, 2015 - 13:41

Hei igjen

Jeg har det på samme måte selv, og «stoler» mer på noen vinskribenter enn andre. Prisen spiller til en viss grad inn i karaktersettingen, og mere så innenfor rimelige priskategorier. Hvis en vin til 200 kroner har samme kvalitetsnivå som en til 300 kroner så vil det påvirke karakteren i større grad enn om vinene hadde kostet 700 og 800 kroner.

Men som sagt så er jo jeg kun en ivrig entusiast, men synes det er moro med poeng og bruker det flittig som egen læring. Jeg skriver jo også bare om vin jeg setter pris på, så det gjør at det meste av vinen presentert vil bli beskrevet forholdsvis positivt. Det gir meg ingen glede å sable ned en vin, ei heller gidder jeg å bruke min fritid på det.

Det går ikke å kommentere