Hjem MINE OPPSKRIFTER BYGGOTTO MED KANTARELL OG STEINSOPP

BYGGOTTO MED KANTARELL OG STEINSOPP

av Espen Nersveen

Byggryn har en tekstur som gjør seg ypperlig som substitutt for ris i en risotto. Koketiden er noe lengre, men når den blir kokt i kyllingkraft og servert med nydelig sopp så er det lett verdt de ekstra minuttene. Også er det jo ekstremt lokalt og kortreist da, og det er jo feiende flott i ny og ne.

Denne mengden er fin til 4 personer. Og dersom du føler at du har sett oppskriften før så kudos til deg, den stod nemlig på trykk i Matmagasinet Nord sin ellevte utgave nå nylig. Les mer om det her.

INGREDIENSER

  • 300 gram byggryn
  • 1 liten fennikel
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin/eplejuice
  • 1 liter kyllingkraft
  • 2 never med kantarell (fersk eller tørket)
  • 1 neve med steinsopp (fersk eller tørket)
  • smør
  • en skvis sitron
  • ferske urter (bladpersille, timian)
  • litt finrevet parmesan

SLIK GJØR DU DET

– Byggrynene skylles godt i kaldt rennende vann. Fennikel og sjalottløk finhakkes og freses blankt. Tilsett byggryn og fres videre i et minutt eller to. Tilsett 1 dl hvitvin eller eplejuice og kok dette helt inn.

– Hell over kyllingkraft så det akkurat dekker, og spe så gradvis med kraft til du har oppnådd ønsket konsistens. Det skal være litt å bite i, og tar ca. 30 minutter.

– Soppen renses, kuttes i mindre biter og stekes i en panne med masse smør. Salte og pepre godt. Når byggrynene er ferdigkokt tar du de av varmen, tilsetter noen spiseskjeer med smør, den stekte soppen, en skvis sitron, litt urter og finrevet ost. Vend det hele sammen, og la stå i noen minutter. Smakes til med salt, pepper og kanskje en sitronskvis til. Eureka.

 

Mer snacks

2 kommentarer

Øystein februar 26, 2015 - 11:39

Hei! Veldig god rett det her. Har du noen vintips til denne retten?

Reply
Espen Nersveen februar 26, 2015 - 13:01

Jeg er jo veldig glad i rødvin fra Piemonte, og med soppen så vil det passe veldig fint med en Langhe Nebbiolo eller kanskje en Barbaresco.

Reply

Legg igjen en kommentar til Espen Nersveen Avbryt

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.