Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR PERLESPELTSALAT MED FENNIKEL OG RUCCOLA

PERLESPELTSALAT MED FENNIKEL OG RUCCOLA

av Espen Nersveen
Å si at man ikke liker salat blir det samme som å si at Urge ikke er den beste brusen, altså total skivebom. En salat med friske ingredienser, forskjellige teksturer og deilig smak er vanskelig å mislike. Feed the rush. Perlespelt er avskallede speltkjerner. Nydelig til alt fra salat til kjøtt og fisk.

Denne oppskriften stod også i Matmagasinet Nord sin 10’ende utgave, i min debutspalte i dette fabelaktige magasinet. Les mer om dette her.

Denne mengden er fin som forrett/tilbehør til fire personer.

INGREDIENSER

  • 2 dl perlespelt
  • 1 fennikel
  • 1 pose ruccola
  • 3-4 reddiker
  • 50 gram fersk norsk chevre
  • 2 ts sennep
  • 2 dl olivenolje
  • en skvis sitron

SLIK GJØR DU DET

– Perlespelten skylles og kokes i ca 20–25 minutter i lettsaltet vann. De skal ha litt tyggemotstand når de er ferdige. Bland inn litt god olivenolje og smak til med salt.

– Ta av det ytterste laget på fennikelen, kutt av bunnen, del den i to på langs og snitt den i tynne skiver med en mandolin. Reddiken skylles og får seg også en runde på mandolinen. Om du har japanske sushi-skillz kan du kutte tynne skiver med en kniv i stedet.

– Bland sammen sennep og sitronsaft i en bolle, og pisk inn olivenoljen gradvis. Et lite dryss havsalt og en runde med pepperkverna så er dressingen i boks.

– Hell perlespelt, ruccola, fennikel og reddik i en arbeidsbolle og hell over halvparten av dressingen. Bland alt godt sammen med fingrene.

– Legg salaten over på et serveringsfat, dryss over revet chèvre og hell over resten av dressingen. Klar for knasking. Ordentlig digg grøntfôr.ruccola01

 

Mer snacks

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.