Denne oppskriften stod også i Matmagasinet Nord sin 10’ende utgave, i min debutspalte i dette fabelaktige magasinet. Les mer om dette her.
Denne mengden er fin som forrett/tilbehør til fire personer.
INGREDIENSER
- 2 dl perlespelt
- 1 fennikel
- 1 pose ruccola
- 3-4 reddiker
- 50 gram fersk norsk chevre
- 2 ts sennep
- 2 dl olivenolje
- en skvis sitron
SLIK GJØR DU DET
– Perlespelten skylles og kokes i ca 20–25 minutter i lettsaltet vann. De skal ha litt tyggemotstand når de er ferdige. Bland inn litt god olivenolje og smak til med salt.
– Ta av det ytterste laget på fennikelen, kutt av bunnen, del den i to på langs og snitt den i tynne skiver med en mandolin. Reddiken skylles og får seg også en runde på mandolinen. Om du har japanske sushi-skillz kan du kutte tynne skiver med en kniv i stedet.
– Bland sammen sennep og sitronsaft i en bolle, og pisk inn olivenoljen gradvis. Et lite dryss havsalt og en runde med pepperkverna så er dressingen i boks.
– Hell perlespelt, ruccola, fennikel og reddik i en arbeidsbolle og hell over halvparten av dressingen. Bland alt godt sammen med fingrene.
– Legg salaten over på et serveringsfat, dryss over revet chèvre og hell over resten av dressingen. Klar for knasking. Ordentlig digg grøntfôr.