Hjem MINE OPPSKRIFTER ARTISJOKK OG KIKERTSALAT

ARTISJOKK OG KIKERTSALAT

av Espen Nersveen
Hvis man spør en nordmann om å si tre ingredienser de forbinder med salat, så tror jeg svaret svært ofte vil bli tomat, agurk og isbergsalat. Uten å rakke nevneverdig ned på disse produktene, så er det vel ingen hemmelighet at en salat kan være så mye mer, så mye bedre og så mye mer interessant om man bare bruker litt andre råvarer.

Dagens salat er ekstremt rask å lage, den er mettende og den smaker fantastisk. Spis den for seg selv, eller bruk den som tilbehør til noe godt fra grillen.

Denne mengden er fin til 2 personer.

INGREDIENSER

  • 150 g artisjokkhjerter, gjerne hermetiske
  • 1 hvitløksfedd
  • 300 g kikerter, gjerne ferdigkokte
  • en god neve med assorterte salatblader
  • litt smuldret eller høvlet parmesan
  • saften av 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • 1 ss olivenolje

SLIK GJØR DU DET

– Artisjokkhjertene deler du i båter og gir en runde i pannen så de får litt stekeskorpe.

– Hvitløksfeddet kuttes i tynne skiver.

– Salaten skylles godt. Det er viktig å la den renne godt av seg også, hvis ikke renner eventuell vinaigrette eller olje bare rett av bladene. Så blander du inn litt sitronsaft, olivenolje og salt pepper.

– Kikertene skylles og tilsettes pannen med artisjokkene sammen med hvitløken like før servering, de skal bare bli lunkne.

– I en dyp tallerken så legger du opp en halv neve med salat, legger over artisjokkhjerter og kikerter. Det hele avsluttes med høvlet eller smuldret parmesan. Dette var salaten sin det. Enkelt, raskt og ekstremt godt.

artisalat02

 

Mer snacks

1 kommentarer

Salat med artisjokk og bakte kikerter | Maten vi spiser mai 19, 2014 - 17:08

[…] Inspirasjon til denne retten har vi hentet herfra. […]

Reply

Legg igjen en kommentar til Salat med artisjokk og bakte kikerter | Maten vi spiser Avbryt

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.