Hjem MINE OPPSKRIFTER PASTA MED TUNFISK, TOMAT OG PANCETTA

PASTA MED TUNFISK, TOMAT OG PANCETTA

av Espen Nersveen
Pasta, potet og brød. Skal man følge mathipstertrendene så bør man vel egentlig holde seg unna disse karbobombene. For meg er det dessverre helt umulig. Jeg er stadig på jakt etter nye pastakombinasjoner. Pasta er løsningen minst en dag i uka, men man vil jo ikke alltid ha den samme retten.

I dag har jeg lagt inn snasne råvarer som tunfisk på boks, pancetta/bacon, tomater og litt urter. Superenkelt og smakte svært godt. Sausen skal putre litt, men det får den gjøre på egenhånd så retten er svært enkel i tillegg.

tunfiskpasta02

INGREDIENSER

  • 350 g tørket pasta
  • 100 g pancetta/bacon
  • 100 g tunfisk på boks
  • 4 tomater
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • en skvis sitron
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Vi begynner med tomatene. Fjern kjernen og hakk opp tomatkjøttet. Så får du litt varme i en kjele og har i litt olje. Tilsett pancetta eller bacon, hvitløk og bladpersille. La dette frese i en fem minutters tid.

– Tilsett tomatene og tunfisken helst tunfisk av høy kvalitet , og la sausen stå og trekke på svak varme i 40 minutter. Smak så til sausen med salt, pepper og litt sitronsaft.

– Pastaen kokes i rikelig med lettsaltet vann til den er al dente.

– Sil så av pastaen og vend den i sausen. Server umiddelbart. Gjerne med et godt brød, kviteseidsmør og flaksalt. Hvetemel for the win.

God middag folkens!

tunfiskpasta04

Mer snacks

2 kommentarer

Anne-Grethe Fygle Hanesen februar 10, 2014 - 21:47

Hei. Kan du si noe om hva du mener med tunfisk av høy kvalitet, hvilke merker anbefaler du da?

Espen Nersveen februar 11, 2014 - 08:44

Hei Anne-Grethe
Det fins jo mye forskjell i den kategorien, og de boksene du finner på dagligvarebutikken er ofte av en middels eller dårligere kvalitet. Jeg er ikke voldsomt erfaren på de forskjellige merkene, men jeg vet hvertfall at det merket vi selger i Gastronaut er ekstremt bra. Det kan kjøpes i nettbutikken her, og er også tilgjengelig i nisjebutikker, Jacobs på Ultra og den slags steder.

http://gastronaut.no/E2x2VLXC9g_H7z_AhlFK64-KFLV68f3TP9D6CJ1I37.ips?template=webshop

Det går ikke å kommentere