Hjem VIN TIL MATENRØDVIN TRE SPENNENDE ITALIENERE

TRE SPENNENDE ITALIENERE

av Espen Nersveen

Jeg kom akkurat hjem fra Piemonte, og imens jeg sorterer bilder og smaksnotater fra den turen så kan jeg kanskje friste med noen italienske go’biter fra andre deler av landet. Jeg prøver å smake både snevert og bredt på en og samme tid, kanskje vanskelig, men allikevel viktig.

Det er visse åpenbare vinområder der jeg ønsker å gå virkelig dypt inn i materien, men jeg ønsker samtidig å bli kjent med (alle?) andre områder, og druer utenom de åpenbare. Dagens tre viner kommer fra henholdsvis Veneto, Toscana og Sicilia og inneholder en bred blanding av, for de fleste, mindre kjente druer.

Corte Sant’Alda Valpolicella Superiore Ripasso Campi Magri 2010
Pris: 210,-
Varenummer: 9853101

En mørkrød vin med fin og dyp rødbærsfrukt på nesa. Vinen er slank i anslaget og munnen fylles så av rik krydret rødbærsfrukt og animalske aromaer. En saftig, juicy, fruktdreven vin med fin struktur og flott fruktkvalitet. Vinen avrundes av en integrert syrlighet, og en litt tight og trang tanninsk avslutning. En overraskende frisk og saftig ripasso. En deilig vin.

Ampeleia Kepos 2011
Pris: 215,-
Varenummer: 826201

En nese som domineres av en rik, sval, solmoden rødbærsfrukt. I munnen er den saftig og fast på en og samme tid, med fint modnet mørkrød bærkarakter. Kirsebær, bringebær og moreller. Fioler og vanilje. Munnfølelsen oppleves lun, behagelig og varm. Fin konsentrasjon i smaksbildet, og en syrlig, avslepen og fin lengde runder av en deilig vin.

Arianna Occhipinti Grotte Alto Cerasuolo di Vittoria 2008
Pris: 365,-
Varenummer: 9424901

En aromatisk nese som dufter av urter og medisinskap, samt animalske aromaer, multer og noe tørket frukt. Slank og saftig i anslaget. Flott struktur, konsentrert og god fruktkvalitet. Fin og syrlig lengde. Man kjenner at det er brukt lite svovel, men det hemmer på ingen måte vinen.

Mer snacks

2 kommentarer

Renate november 22, 2013 - 22:31

Må bare takke deg, Epsen! Jeg er veldig glad i vin! Men synes ikke det er lett å vite hva man skal kjøpe, så det blir ofte til at jeg kjøper samme vinen gang på gang. Nå som du har kommet med flere vin «anbefalinger» har jeg prøvd både hvit og rødt som har falt i smak!!! Så takk:) kan du forresten anbefale en god rød og hvit som passer til julemat;ribbe og pinnekjøtt. God helg!

Espen Nersveen november 23, 2013 - 19:15

Så godt å høre. Takk skal du ha.
Når det gjelder julematen så er jo begge disse rettene fete og salte. Champagne vil fungere utmerket, det samme vil en riesling med litt kropp, gjerne fra Pfalz eller Nahe. Når det gjelder rødt så ville jeg selv gått for en fruktig og saftig barbera med fin syre. Tanniner er ikke noe godt, så det holder vi oss unna. Syre er viktig.

Det går ikke å kommentere