Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR LAKS- OG FENNIKELSALAT

LAKS- OG FENNIKELSALAT

av Espen Nersveen
Det har skjedd noe sjukt, noe helt sinnsykt sjukt. Jeg tok meg en joggetur før middag, hallo liksom. Kroppen min har nemlig vært ganske så grisk de siste årene, tatt til seg alt den har kommet over. Dette har ført til at jeg daglig drasser rundt på en kropp som er unødvendig tung. Hadde jeg blitt hivd på et bål så hadde jeg ikke blitt grilla, jeg hadde blitt confitert. Men i dag har jeg altså først jogga, så spist salat. Applauder gjerne.

Dette er en forbaska rask rett som samtidig er sunn, uberfrisk og smaksrik. En hverdagsrett som jeg lett triller til terningkast seks. Finhøvla grønnsaker, en syrlig vinaigrette og en fint stekt laksebit. Verre er det ikke.

Dette holdt til to sunne folk.

laksfennikel03

INGREDIENSER

  • assortert babysalat
  • 1 fennikel
  • 1 rødløk
  • 400 g laks
  • 0,5 dl olivenolje
  • saften av en halv sitron
  • 1 teskje sennep
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Salaten skylles og legges utover tørkepapir.

– Kutt av bunnen på fennikelen og fjern de to ytterste lagene.

– Ta av det ytterste laget på rødløken.

– Hvis du har en mandolin så høvler du fennikelen og rødløken veldig tynt på denne, eventuelt bruker du sushiknivskillza dine til å kutte tynne skiver med kniv.

– Ha salat, fennikel og rødløk i en arbeidsbolle.

– For å lage vinaigretten så blander du sammen hvitløk, sennep, sitron, olivenolje og litt salt og pepper i en skål.

– Hell vinaigretten over salaten og bland det godt inn med hendene. Fordel salaten over i to passende serveringsskåler.

– Laksen saltes, pepres og stekes i varm panne med en klunk smør.

– Legg så fisken over salaten, gi det hele et lite dryss olje og strø over litt maldonsalt.

– En supersunn, knasende frisk rett. Perfekt for sporty joggefreaks som deg og meg.

laksfennikel02

Mer snacks