Fisken ble jo selvfølgelig kjøpt inn på Maschmanns på Skøyen. Jeg handler der hver eneste uke, og blir alltid like inspirert. Målet må jo være å gi de såpass mye skryt at de gir meg personalpris tilbake. Jeg spankulerte rundt i butikken da jeg fikk øye på dagens råvare, en lysende rød liten skapning så opp på meg med oppsperrete øyne. En langtveisfarende Red Snapper hadde funnet veien til Skøyen, og håpet vel at en trivelig nordmann skulle sette pris på reisen han hadde tatt.
Jeg hadde aldri tilberedt denne fisken før så jeg måtte jo spørre og grave litt, smaken skulle minne litt om havabbor og jeg ble anbefalt å steke den i panne. Greit nok, jeg tar 3. Med noe så vakkert på tallerkenen så gjelder det å finne noe tilbehør som komplementerer uten selv å kreve så mye oppmerksomhet. Jeg endte på erter, samt soyanøttesmør ispedd granateple.
Jeg kan allerede røpe at min lille Iben storkoste seg og spise rubbel og bit. Gi barnet god fisk og gode grønnsaker, og barnet liker god fisk og gode grønnsaker. Hvis de ikke liker det første gang, prøv igjen. Barna skal ikke bestemme hva som er til middag, nettopp fordi de neppe ville foreslått helstekt red snapper med soyanøttesmør. Ferdig snakka.
INGREDIENSER
- 1 red snapper pr. pers
- litt hvetemel
- salt og pepper
- frosne erter
- soyanøttesmør
- granateple
SLIK GJØR DU DET
– Selv om retten visuelt sett kan se både utfordrende og fænsi ut så er den nøyaktig det motsatte. Det er rett og slett en superenkel, og ganske så rask rett. Legg gjerne til litt ekstra tilbehør om ønskelig.
– Fisken må skrapes ren for fiskeskjell og sløyes. Om du handler fisken i en trivelig og seriøs fiskedisk så gjør de dette for deg. Er ikke noe vits med unødvendig mye jobb.
– Fisken skylles og tørkes lett med tørkepapir. Lag et par snitt i skinnet på hver side så fisken ikke bøyer seg i kontakt med varme. Salte og pepre fisken godt, og dekk den så med et tynt lag hvetemel. Dask litt på fisken så overflødig mel faller av.
– Smelt smøret til soyanøttesmøret til det får en nøttebrun farge.
– Fisken stekes så i en stekepanne på middels til høy varme. Først en klunk med olje, så en klunk med smør. Stek fisken i 6-7 minutter på hver side. Når fisken er ferdig skal du enkelt kunne løfte av filetene med en stekespade.
– Om du skal steke mange fisk så kan du legge ferdigstekte fisk på et fat og sette det inn i ovnen på lav varme, typ 50-60 grader, til all fisken er ferdig.
– Samtidig som fisken stekes så lager du ferdig soyanøttesmøret, og tilsetter kjernene fra et granateple.
– Når fiskestekingen nærmer seg slutten så koker du de frosne ertene i litt kraft/buljong etter anvisning på pakken. Som regel et knapt minutt. Sil av ertene, dryss over litt olje og salt.
– Så er det bare å legge det opp på finest mulig vis. Fisk, erter og saus. Enklere blir det ikke, og særlig bedre blir det heller ikke. Tilsvarende metode kan selvfølgelig brukes på en rekke forskjellige småfisk.
3 kommentarer
Er enig i at det er spennede og prøve noe nytt, og denne skapningen så spenstig ut. Jeg må ta turen i ferskaverdisken og utfordre meg selv 😉 Takk for inspirasjon.
Moro med noe nytt ja, det gjelder jo både kjøtt, fisk og grønnsaker. Jeg var innom Maschmanns i dag, og da så jeg at de hadde fått inn skorpionfisk. Enda mer fænsi enn red snapper det gitt.
Vi spiste ovnsbakt Red snapper i Palma i går. Nyyydelig. Den var altså bakt i ovn med poteter, hvitløk og cherrytomater, gode oliven, olivenolje, hvitvin, og litt salt og pepper. Bare til inspirasjon. VEldig glad for å høre at man får kjøpt fiske her i Oslo.
Det går ikke å kommentere