Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR LAKS & SOPP

LAKS & SOPP

av Espen Nersveen

Dette er vel mer et tips om en matkombinasjon framfor en oppskrift. Laks spises jo daglig rundt i de tusen hjem, men hvor ofte har du sopp på samme tallerken? Ikke like ofte som poteten hvertfall, men det syntes jeg du skal forandre på. Sopp og laks er knallbra, skikkelig digg liksom.

Vi pannestekte litt salmalaks til det fikk en fin stekeskorpe og såvidt var gjennomvarmet. Noen aromasopp ble snittet opp i svært tynne skiver og stekt i en god klunk smør på middels varme til fargen var blitt gyllenbrun og fin. Salte og pepre godt. Til dette så lagde jeg sausen som er mitt ess-i-ermet, det altfor enkle og altfor gode soyanøttesmøret.

Vi hadde forøvrig en svært opphetet diskusjon rundt oppleggingen, og hvorvidt vi skulle lage et lite «teppe» av sopp som laksen ble plassert på, eller hvorvidt laksen skulle få et «tak» av sopp. Vi endte opp med det siste, hvorvidt det var det beste får vi aldri svar på.

Til denne retten så drakk vi en Fleur de Chardonnay fra Domaine Labet, fra Jura i Frankrike. En nydelig vin, som med sin krispe mineralitet og friske syre passet veldig fint til.

Mer snacks

3 kommentarer

lars desember 4, 2012 - 12:47

Soyanøttesmøret.. NAM NAM !

Espen Nersveen desember 4, 2012 - 13:27

Amen to that. 😉

Domaine Alain Labet Fleur de Chardonnay 2010 | Heia Mat desember 4, 2012 - 13:28

[…] drikker godt til fisk, skalldyr og lyst kjøtt. Vi drakk den til denne retten bestående av laks og sopp. En match som både var tipp og topp. Print […]

Det går ikke å kommentere