Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT VITELLO TONNATO

VITELLO TONNATO

av Espen Nersveen

Dette er en superenkel og erketypisk italiensk antipasti. Vitello tonnato er løvtynne skiver av kalv som nytes sammen med en tunfiskmajones, en majones tilsatt tunfisk på boks helt enkelt. Dette er fast food på sitt ypperste, og det smaker vidunderlig. Vi fikk servert dette ved hvert eneste måltid vi hadde nå nylig i Piemonte, og jeg ble aldri lei. Akkurat som med kalvetartaren så havnet også dette på middagsbordet med en gang jeg kom hjem. Og dersom du ikke får tak i roastbiff av kalv, så bruk okse. Funker utmerket.

INGREDIENSER

  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sennep
  • ca 1 dl solsikkeolje
  • ca 0,5 dl olivenolje
  • saften av en halv sitron
  • 150 g tunfisk på boks
  • roastbiff av kalv eller okse

SLIK GJØR DU DET

– Majonesen er grei skuring så lenge vi sørger for at alt er romtemperert før vi setter i gang. En eggeplomme og en spiseskje sennep i en arbeidsbolle. Kjør dette sammen med en stavmikser og spe så med solsikkeoljen.

– Skvis over saften av en halv sitron, og spe så inn olivenoljen. Smak til med salt og pepper. Om den er litt tykk så kan du tynne den ut med litt vann. Kanskje må du ha litt mer sitron?

– Så tar du ut tunfisken og tilsetter litt og litt imens du kjører det sammen med stavmikser. Smak til underveis. Jeg syntes det ble godt når det var ca. like mye tunfisk som majones.

– Legg opp roastbiff-skivene på en tallerken, og så en stor klump med tunfiskmajones. Hiv innpå en 2-3 skiver dynket i majonesen. Sånn, da har du såvidt begynt på et lengre italiensk måltid.

Mer snacks

8 kommentarer

Morten Sletten november 14, 2012 - 19:46

Det ser herlig ut. Hva hadde dere i glasse(ne)t til denne retten i Piemonte?

Espen Nersveen november 15, 2012 - 15:09

Vi begynte ofte med noe bubbly vi, eller så gikk det i dolcetto og barbera før nebbioloen kom på bordet.

Henriette november 18, 2012 - 01:36

Dette er det beste som finnes. Punktum! Og de som ikke har opplevd Piemonte, har absolutt gått glipp av noe 🙂 Anbefaler et besøk innom vingården Fontanafredda i Alba om du skal nedover igjen!

Espen Nersveen november 18, 2012 - 12:53

Har faktisk to flasker fra han produsenten i kjelleren, får åpne de en dag.

Aldo Conterno Barbera D’Alba Conca Tre Pile | Heia Mat november 18, 2012 - 13:59

[…] flasken fikk jeg faktisk av en annen vin-entusiast, mannen bak Mat og Vinnett. Lite visste han at jeg kun kort tid etter skulle sette snuta mot Piemonte og besøke blant annet […]

Magne D. Antonsen november 29, 2012 - 17:08

Hei Espen!

Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

Hilsen Magne i VG

Sondre oktober 30, 2013 - 09:02

Filler’n heller. Har litt samme utgangspunktet som du hadde når det kommer til vin (og mat forsåvidt). Var litt redd for å begi meg ut på å lese bakover i bloggen din i frykt for at jeg kom til å bli fristet til å brenne av litt for mye penger på polet.

Nå er den erstattet av frykten for å brenne av alt for mye penger på første fly til Piemonte! 😀

Espen Nersveen oktober 30, 2013 - 09:05

Jeg reiser tilbake til Piemonte om ca. 2 uker. Det blir fantastisk og jeg gleder meg ekstremt. Og vil så absolutt anbefale deg en tur, et område der alt fokuseres rundt mat og vin.

Det går ikke å kommentere