Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT KALVETARTER – CARNE CRUDA

KALVETARTER – CARNE CRUDA

av Espen Nersveen

Jeg tilbragte forrige uke i Piemonte i Italia. Det var en helt fantastisk tur uten sidestykke. Og turen i seg selv skal selvfølgelig få et eget innlegg. Men jeg vil nå rette fokus mot en rett vi fikk stort sett hvorhen vi spiste. Carne cruda. Tartar av kalv. Dette smakte så fantastisk at jeg måtte lage min egen variant så snart jeg var kommet hjem igjen.

I Italia generelt, og i Piemonte spesielt så er jo fokuset på mat og drikke svært inspirerende. De er opptatt av gode råvarer, tilberedt på en enkel måte som smaker mye. Og særlig denne retten ble servert oss svært kompromissløst. Som regel var det en stor haug med rått kjøtt, flere hundre gram, helt alene på tallerkenen. Jeg har valgt å gjøre retten hakket mere pen og pyntelig.

Det viktigste er jo å ha god kjøttkvalitet. Indrefilet er mest vanlig å bruke, og den hakkes/skrapes med baksiden av en kniv. Jeg valgte et noe rimeligere alternativ, flatbiff av kalv. Det ble fantastisk mørt og smaksrikt. Også er det jo en ingrediens til som er ganske snasen å høvle over, hvit trøffel. When in Rome ikke sant?

INGREDIENSER

  • 50-100 gram kjøtt pr pers som forrett
  • hvitløk
  • olivenolje
  • parmesan
  • timian
  • hvit trøffel
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Knus noen hvitløksfedd og legg de i en skål med olivenolje. La ligge i minimum 30 minutter for at oljen skal ta til seg hvitløksmaken.

– Ha kjøttet i en arbeidsbolle. Hell oljen over gradvis imens du blander det inn til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

– Jeg jåla til kjøttet ved å legge det i en rund form. Klassisk bloggtriks.

– Høvle over parmesan, dryss over litt timian og dryssle over litt olje.

– Prikken over i’en. Høvle over litt steindyr hvit trøffel.

Noen blir kanskje litt satt ut av rått kjøtt. Det er det overhodet ingen grunn til, det smaker fortreffelig og det smelter på tunga. Sushien kan bare gå å legge seg.

 

carne04v2

Mer snacks

1 kommentarer

Eirik Sand Johnsen november 12, 2012 - 11:44

Nydelig!

Det går ikke å kommentere