Fru Salma har vi tilstadighet besøk av her i heimen, men denne gangen var det faktisk Herr Strøm som var utenfor når jeg åpnet døren. Vi har hatt planer om å invitere Herr Strøm i lang tid nå, men det har alltid dukket opp noe som har forhindret det, eller vi har tatt til takke med en fjern slektning av han fra fiskedisken. Men denne gangen tok vi imot han med åpne armer og heldigvis hadde vi en rekke andre råvarer som han kom svært godt overens med.
Jeg syntes alltid at det mest vriene med hverdagsmiddagene er å finne på spennende måter å tilberede de faste hovedråvarene. Det blir jo ofte torsk, laks, kylling, svin osv. Men hva skal man ha til? Vel, i dag kan jeg hvertfall hjelpe til med en torskemiddag.
Det blir spicy, crispy, fresht og freidig, er du klar?
Oppskriften her er til to personer.
INGREDIENSER
- 2 torskefileter a 200 g
- 2 skiver loff
- 4 fedd hvitløk
- et lite glass ansjos(30g)
- 4 ss soltørket tomat i olje
- 1 chili
- 1 sitron
- basilikum
- timian
- rosmarin
- olivenolje
- 1 ts fennikelfrø
- 2 ss balsamico
- 40 g parmesan
- ERTEMOS
- 2 bakepoteter
- 1 brokkoli
- 250 g frosne erter
- litt smør
- SAUS
- 2 dl aioli
- 2-3 små franske sylteagurker
- 1 ss babykapers
- bladpersille
SLIK GJØR DU DET
– Vi begynner med å skrelle, skylle og kutte opp potetene i biter på ca. 2 cm. Ha de over i en kjele, fyll på med vann så det dekker samt et par cm til slik at det blir plass til brokkolien etterpå.
– Skyll og kutt opp brokkolien i buketter og sett tilside.
– Lag et par dl med aioli. Kutt så opp kapers, bladpersille og sylteagurk. Ha dette over i aiolien og bland sammen.
– Kok opp potetene, ha i litt salt, skru ned varmen og la det småputre til de nærmer seg gjennomkokt.
– Slå på grillelementet på full styrke på stekeovnen. Hell noen klunker med olivenolje over i en ildfast form sammen med endel salt og pepper, samt 1 teskje fennikelfrø.
– Legg fiskene i formen og gni inn oljen og krydderet på hver side, la de ligge med skinnsiden ned.
– Ta de to loffskivene over i en blender sammen med 2 hvitløksfedd samt halve boksen med ansjos inkludert oljen. Kjøres til det er smulete.
– Ta en rask vask av blenderen og fyll den med 2 hvitløksfedd, 1 chili uten frø, resten av ansjosen, soltørket tomat, basilikum, sitronzest og sitronsaft, balsamico og parmesan. Kjøres til du får en pasta.
– Sett fisken i ovnen og la den stå i 5 minutter.
– Nå er nok potetene møre og fine og da kan du tilsette brokkoli og erter og la dette putre videre i hvertfall 5 minutt til brokkolien også er mør.
– Ta fisken ut av ovnen og smør pastaen over hele fisken. Strø så brødsmulene over og så litt finhakket rosmarin og timian over det igjen. Avslutt med litt olivenolje.
– Sett fisken inn i ovnen og la den stå i 5 minutter til, helt til toppingen er blitt brun og fin. Sjekk at fisken er ferdigstekt.
– Sil av ertemosen, tilsett noen biter smør og et par klunker med olivenolje. Smak til med salt og pepper. Moses litt sammen.
– Legg en dæsj ertemos på hver tallerken, så en bit torsk over dette igjen. Sprinkle over litt god olivenolje og sett skålen med aioli på bordet slik at hver enkelt kan forsyne seg selv. Velbekomme.
Jeg håper og tror at Herr Strøm er fornøyd med hvordan han endte livet, en begravelse med respekt.
7 kommentarer
Barnevakten tester mer enn gjerne denne retten også! 🙂
Mener du virkelig ansjos i aiolien?? 😉
Opps. Skrev feil, ikke det at man ikke kan ha ansjos i aiolien, men her hadde jeg ikke det.
Når jeg tenker meg om virker det jo egentlig ikke så rart likevel! Reagerer jo ikke på at det er ansjos i cæsardressingen tross alt.
Ser utrolig spennende og godt ut, dessuten en anledning til å teste ut aiolien som Ekern har i Aftenposten idag (jeg er også fan av ham). Takk for en inspirerende og flott blogg!
For en fantastisk fin blogg! Vil prøve alt sammen – helst med en gang.
Hehe, takk skarru ha Jenny. Er bare å klinke til det. 😉
Det går ikke å kommentere