Hjem MINE OPPSKRIFTER RISOTTO MED KANTARELL

RISOTTO MED KANTARELL

av Espen Nersveen

Jeg er glad i marka, og tilbringer hvertfall en og annen helg i den. Men jeg er også en kontrollfrik, jeg liker å vite hvordan dagene og livet skal forløpe seg. Det er sikkert trivelig å traske i terreng for å finne sopp, jeg derimot foretrekker å spankulere langs stien i skauen for så å velge fritt blant diverse sopptyper i butikken. Garantert suksess, ingen tilfeldigheter.

Risotto ass. Hvor skal man begynne? Hvorfor har ikke denne retten tatt over for frossenpizzaen? En risotto tar nøyaktig 20 minutter å lage. Legg til noen minutter for rensing av sopp og kutting av løk og hvitløk og vi er i mål på drøye 25 minutt. Det er fantastisk godt med masse smak. En innertier.

INGREDIENSER

 • 180 g risottoris til 2 pers
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • kyllingkraft/buljong
 • en god sopp eller to
 • parmesan
 • smør
 • litt fersk estragon
 • hvitvin/eplejuice/sitron
 • olivenolje
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Frem med fjøla og go’kniven. Vi kutter opp løk og hvitløk og slenger det i en varm panne med litt olje.

– Samtidig koker du opp kyllingkraften, måler opp risen(jeg bruker carnaroli) og finner frem litt hvitvin.

– Når løken er blitt blank og fin så har du i risen og freser denne i et par minutter i panna.

– Hell en klunk hvitvin, eventuelt litt eplejuice, i panna og kok dette nesten helt inn.

– Så sper vi med kyllingkraft, jeg pleier å ta ganske mye av gangen nå slik at risen som regel er ferdig etter en 3-4 øser.

– Mens risen putrer så renser vi soppen for eventuell jord og lignende. Kutter den opp i passende biter og har den i en varm panne med litt smør. Den trenger ikke så mange minuttene i panna så prøv å time det etter risen. Smak til med salt og pepper.

– La risen småputre til den er ferdig. Den skal være kokt gjennom med litt tyggemotstand. Som regel tar dette i underkant av 20 minutter. La kraften koke nesten helt inn før du sper på med mer.

– Når risen er tilnærmet ferdig slår du plata nesten helt ned, har i en god klunk olivenolje, masse finrevet parmesan og så mye smør du har samvittighet til. Ha på lokk og la det stå i et par minutter.

– Ta av lokket, smak. Smaker det digg? Kanskje trenger det litt mer salt, en skvis sitronsaft? Smak deg frem til retten er god som gull.

– Hell risottoen over i to dype tallerken og anrett soppen over. Litt fersk estragon på toppen gjør susen. Velbekomme.

Mer snacks

10 kommentarer

StHanne oktober 19, 2011 - 18:57

Nam! Jeg la akkurat ut sopprisotto selv på bloggen, men si meg… du bruker vel risottoris? Risotto skal jo lages med rundkornet ris, som f.eks. Arborio. Da blir den best.

Espen Nersveen oktober 20, 2011 - 15:17

Selvfølgelig. Jeg bare antok at det var en selvfølge, men skal oppdatere nå. Selv bruker jeg mest Carnaroli, men det er tilfeldig.

vesle serena oktober 22, 2011 - 16:10

ser utrolig godt ut! jeg har også ikke tålmodighet til å lete etter sopp og så blir jeg så distrahert av alle andre ting det finnes å se på i skogen!! jeg liker denne risen http://www.saltakvarn.se/produkt/produktblad/5280.htm
fordi den ser bra ut i skapet mitt. og så er den god.
ciao!

Anette oktober 23, 2011 - 20:17

Risotto, fins det noe bedre? Ett lite tips: bytt ut hvit vinen med med masala vin og tilsett en klunk med kremfløte når risen er ferdig kokt og al dente 🙂

Espen Nersveen oktober 24, 2011 - 11:39

Ja, gjør det egentlig det? 🙂
Masala og fløte it is.

LM november 1, 2011 - 22:27

Digger bloggen din, men kunne du værsåværsåværså snill å oppdatere litt oftere? 😀

Espen Nersveen november 3, 2011 - 19:36

Takk takk. Jeg veit, jeg er en ræva blogger om dagen, men det fins jo mange andre fine man kan titte innom mens jeg tar meg en lur. Det kommer mer, jeg lover. 🙂
Tålmodighet er en dyd.

Thea november 19, 2011 - 03:51

Dette så helt utrolig godt ut…! Skal prøves snarest 😉 skal jeg holde meg til denne oppskriften eller var masala vin og fløte en vinner?

Espen Nersveen november 23, 2011 - 14:21

Hvitvin funker utmerket. Jeg vil anbefale det til risotto-rookies, så kan man variere siden. Hva man har i til slutt er også valgfritt, jeg bruker ofte smør og parmesan. Men fløte funker utmerket, det er også veldig godt med litt mascarpone.
Risotto er alltid en vinner og svært populært her hos oss.

Heia Mat – TRAVAGLINI GATTINARA 2008 april 11, 2014 - 09:21

[…] av vinens kvaliteter. Når den først skal nytes så vil jeg anbefale den til lam, viltkjøtt, risotto eller pasta. Topp […]

Det går ikke å kommentere