For et fantastisk vær vi har hatt i det siste. Har knapt vært innendørs de siste dagene, og når man er såpass mye ute så må man jo også lage maten sin ute. På grillen. Blåskjell på grillen er kanskje noe av det enkleste, raskeste, billigste og beste man kan lage. Et nydelig måltid til hektiske hverdager.
INGREDIENSER
- 1 nett med blåskjell til 2 pers
- 1 dl hvitvin
- saften fra en sitron
- 2 hvitløksfedd
- diverse urter
- litt pepper
- smør
SLIK GJØR DU DET
– Ta et stort stykke aluminiumsfolie og brett det dobbelt. Lag så en slags kurv som du kan lukke etterpå.
– Skyll og rens blåskjellene, kast de som er ødelagte eller åpne. Ha de over i aluminiumskurven.
– Hell over hvitvin og sitron.
– Skyll og finhakk det du måtte ha av urter. Jeg brukte bladpersille, estragon og timian.
– Ha noen biter med smør, urter og finhakket hvitløk over i kurven.
– Legg kurven på en varm grill, ha på lokk og grill i ca. 10 minutter.
– Hell over i en stor bolle og hugg innpå. Server med litt loff som man kan dyppe i sausen.
– Sjukt digg og fantastisk sommermat!!
6 kommentarer
Nydelige bilder! Vil ha blåskjell NÅ. Og klokka er bare 11 😛
Du får handle i lunsjen slik at du er sikret blåskjell til middag når du kommer hjem. 🙂
[…] Mr. Heia Mat Blåskjell på grillen er fantastisk godt. 🙂 Posted 59 seconds ago […]
Ah, ser som vanlig meget lekkert ut!
Og blåskjell er jo så enkelt!
Prøv det gjerne med et glass lambic eller gueze, en overraskende deilig kombinasjon!
Takk du. Er lett å få fine bilder av så fin mat. 🙂
[…] Oppskriften er funnet på heiamat.no […]
Det går ikke å kommentere