Hjem MINE OPPSKRIFTERHORS D'OEUVRES CRUSTADER MED LODDEROGN

CRUSTADER MED LODDEROGN

av Espen Nersveen

Jeg er en stor tilhenger av småretter, en liten matbit proppfull av smaker. De gangene jeg har vært så heldig å få spist på det som må gå under ekstremt kostbare restauranter, så syntes jeg nesten utelukkende at de små apetittvekkerene har vært mest interessante. Det er en arena for kreativitet og smaksnyskapning, og jeg har til tider blitt slått i bakken av de vittige påfunnene. Nå er ikke dette noe annet enn en lett og enkel liten smårett, men det funker jo det og.

INGREDIENSER

  • 1 pakke crustader (24 stk)
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 sitron
  • 1 glass med lodderogn
  • bladpersille
  • salt

SLIK GJØR DU DET

– Når man skal servere flere retter så er det veldig fint å ha noen som er svært enkle og raske å sette sammen, men som samtidig er interessante. Dette er nok blant de raskeste som fins, man gjør nesten ingenting annet enn å sette de sammen. Crustader er et ferdig produkt du får kjøpt på butikken, det samme er lodderogn og creme fraiche. Bladpersillen må du riktignok finhakke, men det er i hovedsak det. For å være sikret at crustadene beholder sprøheten så bør man pensle på litt smeltet smør før du har i ingrediensene, men om du syntes det blir i overkant mye jobb så kan du la være. Hvis du virkelig vil være fænsi kan du også toppe det med litt finhakket rødløk.

– Sett frem ønsket mengde crustader, pensle de lett med smeltet smør. Bland inn halvparten av bladpersillen og saften fra en halv sitron sammen med creme fraiche og ha to teskjeer av dette i hver crustad. Ha en stor teskje med lodderogn over og pynt med finhakket bladpersille og dryss over bittelitt maldonsalt. Så kan gjestene henge rundt i kjøkkenet, knaske crustader og nippe til litt sprudlevann mens du gjør klar neste rett.

Mer snacks

3 kommentarer

Bjørg april 2, 2011 - 14:20

Hei
Jeg synes absolutt at rødløk hører med i denne blandingen,men jeg tilsetter den i creme fraichen og pynter evt med et par dekorative gressløk strå.

Espen Nersveen april 2, 2011 - 15:13

Det høres både godt og smart ut. Det er jo det som er så fint med disse, man kan trikse og mikse med innholdet.

Lars april 4, 2011 - 21:31

sweet

Det går ikke å kommentere