Hjem MINE OPPSKRIFTER SOUS VIDE

SOUS VIDE

av Espen Nersveen

Hvis man er litt over gjennomsnittet opptatt av matlaging så har man fått med seg det franske ordet Sous-vide, som betyr under vakuum. Er dette fortsatt nytt for deg så skal jeg nå gi deg en kjapp introduksjon. Dette er en teknikk som har eksistert i lang tid, og som er standard på de aller fleste restauranter. I løpet av de siste par årene er det nå også blitt en metode som ivrige hobbykokker kan benytte seg av.

Teknikken sous-vide går ut på at man vakuumerer maten for så å tilberede den under lav og nøyaktig temperatur over lang tid. Dette gjør at man beholder saftigheten, aromaene og teksturen på en helt annen måte enn ved tradisjonell matlaging. Selv om sous-vide betyr, under vakuum, så er det ikke vakuumet som er det viktigste med denne teknikken. Man kan f.eks. tilberede et bløtkokt egg sous-vide selv om det ikke er noe vakuum involvert. Det det går ut på er rett og slett å varme opp et vannbad til en satt temperatur, har i maten og lar den være der i så mange timer som trengs. Det kan være alt fra 1 time til 3 døgn. Man kan ta det billigste og i utgangspunktet seigeste kjøttet og få det til å bli mørt som mykt smør. Så sånn sett er det også en økonomisk gunstig teknikk, man kan få perfekt resultat med billige råvarer. Man trenger heller ikke like mye smør/olje samt at det holder bedre på næringsstoffene. Mye positivt der altså.

En veldig vanlig tabbe innen matlaging er det å overkoke/steke maten slik at den blir tørr og seig. Dette er helt umulig ved hjelp av denne teknikken. La oss si at du skal steke et stykke oksekjøtt, du vil ha det medium/rare, som er ca. 56 grader. Man setter vannbadet til denne temperaturen, har kjøttet i og lar det ligge til det er ferdig. Hadde man brukt tradisjonelle metoder hadde man trengt å være minutt-nøyaktig for bra resultat, med sous-vide så kan man la kjøttet ligge i vannbadet flere timer til etter at kjøttet er ferdig uten at det påvirker resultatet overhodet. Det kan man like. Allikevel er jo noe av det man liker ved et godt stykke kjøtt selve stekeskorpa, og den vil man ikke få ved kun å bruke sous-vide. Så man må fortsett fram med panna, få den ordentlig god og varm også freses kjøttet raskt på begge sider. Da vil du ha en millimetertykk stekeskorpe mens resten vil være helt perfekt og jevnt stekt.

Sous-vide er en teknikk man forbinder med de moderne kokkene som Thomas Keller, Heston Blumenthal, Ferran Adria osv. De er avhengig av total temperaturkontroll for å kunne oppnå perfekt resultat hver eneste gang, og selv om utstyret de besitter koster en formue så kommer det nå stadig mer produkter for hjemme-markedet. Det er fortsatt dyrt om man ikke er en i overkant lidenskapelig hobbykokk, men det er absolutt overkommerlig. Jeg har nå gått til innkjøp av en Sous Vide Supreme. Et vannbad for hjemmekjøkkenet med svært nøyaktig temperaturkontroll, jeg har også kjøpt meg en vakuumeringsmaskin. Begge deler kjøpte jeg via Gastronaut som har import på disse.

Jeg har akkurat spist mitt første måltid kreert ved hjelp av disse maskinene, og resultatet ble helt overlegent. Jeg gleder meg til å utforske dette videre for så å kunne gi dere en ordentlig vurdering av det som pr. dags dato nok er den mest hjemmevennlige sous-vide maskinen på markedet. Det fins selvfølgelig også mange metoder å gjøre dette på med vanlig kjøkkenutstyr, noe har mye vann i en kjele og bruker digitalt termometer, andre bruker dampovn og noen bruker riskoker med temperaturmåler. Alt dette fungerer, men er ikke like nøyaktig og hvertfall ikke like stabilt som å bruke et tilpasset produkt.

Og til dere som overhodet ikke lar seg fascinere av en såpass nerdete måte å lage mat på så må jeg bare få beklage på forhånd, det vil bli litt nerding framover nå. Men fortvil ikke, det vil fortsatt lages en masse mat med vanlige metoder også. Litt for enhver smak der altså.

Heia Vakuum. 🙂

Edit: Siden denne artikkelen ble skrevet har jeg nå solgt dette vannbadet og gått til innkjøp av Polyscience sirkulator, et mer fleksibelt produkt da du ikke er låst volummessig. Polyscience har to sirkulatorer tilgjengelig til hjemmemarkedet, det er SV-Pro som nok er beregnet mer mot restaurant, det er denne jeg har. Også har du SV-Creative som er rettet mot hjemmekokken, som også er billigere. Begge disse sirkulatorene er til salgs i nettbutikken til Gastronaut.

11rett16

Mer snacks

88 kommentarer

Richard mars 17, 2011 - 13:03

Hei(a) Espen!
Litt sent, men grattis med fin blogg! Snublet tilfeldigvis over den i dag etter et søk på «sous vide»..da passet det jo perfekt at du hadde lagt ut en artikkel om nettopp det. Ser frem til å følge med fremover – lykke til!

Espen Nersveen mars 17, 2011 - 13:27

Heisann og takk
Akkurat beveget meg inn i sous-vide sin verden ja og det vil bli mange artikler rundt temaet i tiden fremover. Så du får fortsette å titte innom, kan ikke brenne av alt kruttet med engang vettu. 🙂

Lars mars 17, 2011 - 14:53

Så gøy! Gleder meg til å følge dette prosjektet. Håper på ærlige meldinger til oss andre nerder – for dette kan det være vi MÅ kopiere 😉

Lykke til! Lars

Espen Nersveen mars 17, 2011 - 15:41

Jeg tror jeg må skaffe meg en avtale med importøren i forhold til prosenter av videre salg. For om jeg ikke greier å få flere til å cashe ut så har jeg gjort en for dårlig jobb. Dette er et utrolig spennende produkt. No doubt. 🙂

Rune mars 17, 2011 - 18:39

Spennende. Jeg er særlig interessert i å høre mer om hvordan vakuumeringsmaskina funker. Jeg bruker riskoker med pid-regulator som vannbad, og det funker fint. Å senke ulike typer plastposer i vann eller suge ut lufta sjæl fungerer derimot ikke noe særlig. Etter hvert som du får prøvd ut/lekt med dette, er jeg særlig interessert i følgende:

Hvordan håndterer den væske? Går det bra om man bare har et godt stykke plast mellom væske og åpning når man begynner? Funker det med filt e.l. mellom væske og åpning? (Så disse tipsene på diskusjonsforumet hos ordentligmat, som anbefales). Er konsekvensen av væske søl, en lekk pakke eller begge deler?

Jeg ser for meg at nedfrysning av saus/marinade er akkurat så stress at maskinen ikke blir brukt til hverdags hos meg. I tillegg er det jo kjekt om man kan bruke den til å fryse ned poser med tomatsaus e.l., og da er det jo viktig å vite om den klarer å håndtere slikt. Hyggelig om faste lesere og googlere har noen erfaringer å dele også.

Gleder meg til nye innlegg her:)

Espen Nersveen mars 17, 2011 - 20:17

Heisann Rune

Dette er definitivt ting du vil få greie på etterhvert da dette er ting jeg ønsker å undersøke selv også. I forhold til det å pakke ned, kjøle ned, fryse ned tomatsaus osv. så følger det med en slange som gjør at man kan vakuumere tilpassete bokser. Satser på at det vil være kurant, men har ikke prøvd enda.

Så du får bare smøre deg med tålmodighetskrem og fortsette å titte innom. 🙂

selskapsdamen mars 18, 2011 - 07:37

Dette er veldig spennende, har lyst til å prøve. Perfekt når du har selskap!!

Espen Nersveen mars 18, 2011 - 08:14

Absolutt, du får følge med her så får du inntrykk av hvordand en fungerer i dagliglivet. 🙂

Mats Høilund mars 24, 2011 - 23:37

Hei Espen.
Jeg har akkurat samme settet med sousvide supreme og den hvite vakumeringsmaskinen fra gastronaut. Det fungerer jo bare helt overlegent bra! måtte bli den hvite vakummaskina, og ikke souevide supreme sin egen for min del, da boksene som kommer til den hvite er helt uvurdellige!! (gleder meg til å lage luftig sjokolade ala stratos ved hjelp av siphon og vakumboks 😉 hehe.
gleder meg til å eksperimentere med ting som crème brulee, brownies, egg, eggerøre, og selvfølgelig, en god Salma laks på 42 grader!! himmelsk!
Jeg er utdannet kokk, og har jobbet med dyre proffmaskiner, men disse 2 fra Gastronaut gjør en like god jobb som utstyr til 120.000-200.000 kr.
Nå ligger en stor bibringe, godt krydret å plasker og koser seg på 60 grader, og det skal den gjøre i 48 timer, blir helt fantastisk 😉
Har du kanskje noen tips til billige vakuumposer av god kvalitet?
(ikke det at orginalposene er gale på pris, men greit med alternativer)

Flott blogg foresten!
Mats

Espen Nersveen mars 25, 2011 - 09:30

Jeg er ekstremt fornøyd med supreme’n, den funker helt perfekt.
Er også veldig fornøyd med vakuum-maskina, men tenker at det hadde vært digg med en maskin som kan vakuumere væske. Men da må man jo ti-doble prisen så blir vel med drømmen.

Jeg har akkurat lagd ferdig creme brulee faktisk, 30 minutter på 82,5 grader. Ble nok litt løsere i fisken enn hva jeg er vant med hvertfall, men den skal først spises i kveld så vi får se.
Akkurat nå har jeg en tynnribbe som har ligget over natta i vannbadet.

Har ikke sett etter poser noe annet sted enda jeg så det aner jeg ikke. Har du noen triks i forhold til vakuumering av væske kanskje?

Neste innlegg blir Andebryst Sous Vide. Så følg med. 🙂

Mats mars 25, 2011 - 10:08

Ja væskeproblremet har jeg begynt å få dreisen på, første tips er å la gravitasjonen hjelpe til, og ha posen lavere enn maskina, også litt ekstra lang pose. bruke manuellvakuum, og stoppe den nesten umiddelbart.
Men det aller beste er å ungå væsken, dette har jeg gjort ved å lage gode smakssatte smør og lignende som du legger kaldt i posen, oljer og lignende fryses først så de ikke er flytende, reduser litt rødvin for å bli kvitt alkohol, og frys i isbitterninger som kan slenges i posen.
Men om du vil lage en stor gryte med mase kraft/saus ala coq au vin eller lignende, så legger du det frst i en posesom du kun forsegler, fryser til fast form, åpner å putter i ny pose. ellers så er det som regel nok å bare klemme ut så mye overflødig luft man kan med hendene, og kun forsegle posen. dette funker fint til eggerøre o.l 🙂
Anbefaler varmt Kyllingbryst på 60 grader forresten, fantastisk saftig. Gleder meg som en unge til gode norske grønsaker kommer i butikken, det blir helt kanon!
Prøvd posjert egg enda forresten? på 64 grader?

Espen Nersveen mars 25, 2011 - 10:28

Jeg har både rød og hvitvin fryst ned i alt fra isterninger til større kvanta. Det samme med kraft, jeg pleier bare å ta en kniv og dele opp for å finne frem riktig vekt osv. Smør funker jo veldig bra grunnet konsistensen. Man må nok planlegge litt å heller fryse ned når man MÅ ha med væske. Uansett så er jo det viktigste at størst mulig flate kommer i kontakt med vann, så dette med 100% vakuum er ikke det som gjør sous vide så bra. Men man må bare prøve å få ut mest mulig luft, også fordi posene ikke skal flyte til overflaten.

Har prøvd kyllingbryst og det ble som du sier veldig bra, har også posjert egg på 64 grader. Eggeplommen ble fantastisk, men hvitten var ikke noe å skryte av, rennende og ikke veldig appetittelig.

Grønnsaker og frukt blir veldig bra ja, skal prøve en eplevariant i kveld faktisk. Og lagde jordskokk for en ukes tid siden som også ble veldig godt. Er jo så greit når alt skal på 85 grader.

Mats Høilund mars 27, 2011 - 10:16

Hadde nettop en helt fantastisk opplevelse med Salma laks på 42 grader. Dette MÅ du prøve!

Espen Nersveen mars 27, 2011 - 10:21

Har faktisk litt salmalaks i kjøleskapet, leftover fra fredag. Kanskje jeg skal teste ut det ja, hva gjorde du i forkant? Hadde du den kjapt i saltlake eller bare salta du den vanlig, hadde du noe væske med og hvor lenge lot du den ligge? Artig å lage mat i vann som holder nesten samme varme som man dusjer i. 🙂

Mats Høilund mars 27, 2011 - 10:28

Hehe ja:-) nei bruk av saltlake var totalt unødvendig, ikke tørrsalting på forhånd heller. brukte kun salt og pepper og lot laksen tale for seg. På 42 grader får den en helt vanvittig delikat konsistens og den smelter virkelig i munnen. Helt rått. Lot den ligge i ca 45 min

Espen Nersveen mars 27, 2011 - 10:31

Cool.
Kjenner du forøvrig til eGullet-forumet? Der finner du alt som tenkes kan av informasjon rundt matlaging, og også noen tusen innlegg om sousvide.
Her er en link til utallige temperatur/tid forslag til alt du kan tenke deg – eGullet

Mats Høilund mars 27, 2011 - 10:50

Takk for tips!! I kveld skal et stort stykke indrefilet av hest på svømmetur. Gleder meg

Espen Nersveen mars 27, 2011 - 11:01

Frekt. 🙂

Mats Høilund mars 27, 2011 - 11:30

hadde en Genial enkel pære dessert i går btw. Vakumerte skrelte kvarte pærer med litt sukker og krydderier, lot de ligge en natt i kjøleskapet, og vips så er de.deilige å møre som om de skulle vært varmebehandlet. Med en varm rask butterscotch saus var det helt suverent! Anbefales å prøve

Espen Nersveen mars 27, 2011 - 19:30

Namnamnam.
Jeg lagde epler i sukker og hvitvin i vannbadet, 30 minutter på 85 grader. Ble smashing.

Men nå kan vi jo «preike» videre om dette på forumet 🙂

Petter Gabrielsen april 16, 2011 - 13:25

Hei! Er blitt veldig fasinert av dette med sous vide og har tenkt til å gå til annskaffelse av en sous vide supreme maskin. Lurer derfor på om du kan fortelle hva herligheten koster? Og hva med vakumeringsmaskinen var den dyr?

Espen Nersveen april 16, 2011 - 14:50

Heisann du
Nå husker jeg ikke nøyaktig, men jeg tror at sous vide supreme ligger på ca. 5.100 + mva. Når det gjelder vakuum-maskin så fins det jo mange på markedet, den jeg har heter Status Smartvac 750 og ligger vel på rundt 2.000,- + mva.

De har begge disse på Gastronaut. Om du tar kontakt med de så hils gjerne fra meg/bloggen at jeg tipsa deg. 🙂

Og du vil garantert ikke angre om du går til anskaffelse. Absolutt verdt det.

Mats april 16, 2011 - 15:11

Mener å huske at det var litt høyrer, 5200 ca pluss mva for supreme, og 2500 ca pluss mva for smartvacen 🙂
Anbefaler sterkt å investere i tilhørende boksesett til smartvacen! (husker ikke pris på det) , og ta med deg noen ekstra ruller med poser mens du først er der, det kommer du til å trenge hehe 🙂

paul henry august 10, 2011 - 03:17

Bra blogg men litt lite sous vide ennå. Håper du klinker til med mye sous vide fremover.

Espen Nersveen august 10, 2011 - 16:21

Satser på det jeg også. Har tatt meg en liten blogg-sommerferie bare. 🙂

paul henry august 14, 2011 - 19:15

Skikkelig bra blogg og må bare si at du er en kløpper med kameraet også. Blir skikkelig inspirert av å lese bloggen din.

LJ Bjørkevoll september 14, 2011 - 19:37

Etter å ha fartet rundt på ulike blogger en stund, og nå lest mange flotte poster på denne bloggen så tok jeg skrittet og bestilte meg en Sous Vide supreme. Kjøpte den direkte fra Sous vide Supremes netthandel og fikk fatt i en av de startpakkene de leverer. Supremen + Vac + Masse poser + Rull + Kokebok til kroner 5400 ink mva levert på døra. Det må jo være en grei deal.

Skal sjekke vac’en som følger med, men regner meg at jeg må kjøpe en bedre. Da blir det vel smartvac etter anbefalingene over…

Espen Nersveen september 15, 2011 - 16:02

Kult og grattis.
Håper dere får det moro sammen. 🙂

LJ Bjørkevoll september 15, 2011 - 19:59

Takk. Kan nesten ikke vente nå. Fant forresten denne litt for seint. Kanskje noe for noen andre: http://www.sousvidenorge.no

Mats L Høilund september 15, 2011 - 20:13

husker ikke eksakt pris, men du får den litt billigere hos Gastronaut. De selger også Status SmartVac maskinen, som er bedre enn sousvide supreme-vakuum maskinen 🙂
Anbefales.

LJ Bjørkevoll september 15, 2011 - 20:56

Jeg har lest litt om den Vac’en etter tips på forumet her inne. Blir sikkert en slik om ikke lenge. Først prøvekjører jeg den andre dog. Fikk den jo med i prisen.

Magne oktober 20, 2011 - 19:28

Da var første Sous Vide-produksjon i boks! Kyllingfileter. Yummy!!!
Auber ws, riskoker. Fungerte supert! 140 Farenheit / 60 Celsius. Prøver et par grader lavere neste gang.

Espen Nersveen oktober 24, 2011 - 11:39

Grattis.
Hva syntes du? Det blir jo en helt ny konsistens, ganske fascinerende egentlig.
For min del er det vesentlig å frese det litt panna også, kylling uten stekeskorpe kan vel knapt kalles kylling? 😉

Magne oktober 24, 2011 - 18:57

Ja – svidde filetene raskt i stekepanna! Har også prøvd Salmalaks på 55C – namm!
Fikk FoodSaver´n i dag så nå er nye ladning med kyllingfileter i gryta:) Har tenkt å teste storfe / svin i helgen! Takk for fin blogg!

LJ Bjørkevoll oktober 24, 2011 - 19:10

Tok en runde med Torsk her om dagen. Kjøpte denne fantastiske torsken fra Strøm, og kjørte den i mirakelmaskinen i 20 minutter på 57C. Ikkje bra. Salma ble jo så utrolig bra, men denne ble bare «vannete» i konsistensen. Hadde det ikke vært for at jeg kjørte 4 separate pakker som alle ble like ville jeg trodd at det var kommet vann inn gjennom plasten.

Noen som har testet torsk med suksess?

Espen Nersveen oktober 24, 2011 - 19:19

Jeg har også prøvd torsk uten særlig suksess. Jeg ønsket å brune den raskt i panna, men den var så flakete at det var bare biter igjen når jeg tok den ut av posen. Prøvde Salma på 40 grader, det var nok i underkant, ble helt kremete konsistens og absolutt digg, men skal kjøre opp en god del grader neste gang.

Magne oktober 25, 2011 - 18:36

FoodSaver´n fungerte utmerket!
Spørsmål: – kan jeg varmebehandle (Sous Vide) en biff på fredag, legge det vakumpakkede kjøttet i kjøleskapet – og varme det opp / frese det i panna påfølgende mandag?

Hans Magnus november 3, 2011 - 17:40

Hei og takk for inspirerende blogg. Takket være denne ble jeg inspirert til å prøve ut Sous Vide og dermed ta del i denne herligheten.

Jeg ser mange lurer på priser og noen synes det blir i dyreste laget. Da skal jeg komme med en budsjett-variant som fungerer utmerket. Jeg har kjøpt følgende:
– UT200. Digital termostat fra Conrad.com. Art.nr 615910. Denne havner på ca kr 500,- med porto og fortolling. UT200 brukes av mange seriøse ølbryggere over hele verden og er kjent for sin presisjon.
– Coline Riskoker 1,8l fra Clas Ohlson. kr 329,-
– Caso VC10 Vakuumpakkemaskin fra eltema.no. kr 798 med porto. Her selges også poser.

Totalt kr 1600,-. Dersom du ønsker 55 grader, stiller du UT200 på 54,9-55,0 grader. Plugg i riskokeren i UT200 og putt temperatursensoren oppi riskokeren. Når temeraturen er stabilisert flipper du bryteren på riskokeren over til «Warm». Dette gir lavest effekt og dermed den mest stabile temperaturen. Resultatet er en reell temperatur på 54,8-55,2 grader (altså +/- 0,2 grader).

Håper dette kan bidra til at flere «kommer inn i varmen». Gleder meg til å lese om flere forsøk og diverse oppskrifter.

Espen Nersveen november 3, 2011 - 19:36

Liker Reodor Felgen tankegangen. 🙂

Anders T november 3, 2011 - 20:36

…frityrkoker fra europris til 150 kroner, så har du en 4-liters sous vide-tank. Termostat (PID) får du for 50 spenn på ebay, så er det i boks. Funker som bare det 🙂

Thomas L. desember 1, 2011 - 17:52

Digger min Sous Vide Supreme! Kjøpte den hos culinaria.no http://www.culinaria.no/kjokkenredskaper/kjokkenmaskiner/sous-vide-supreme-pakketilbud.html da de har pakketilbud med vannovn og vakumforsegler til en billig penge nå. Noen som har egne gode/spennende oppskrifter de ønsker å dele? @Anders T: Får du like gode resultater med det oppsettet? Hørtes nesten litt for godt (billig) ut til å være sant 🙂

NooB januar 29, 2012 - 01:16

Lenge fundert på Sous Vide men ikke funnet pengene til å gå igang. Nå har jeg kommet over en vacuumpakker til 200 kr fra finn.no så da er jeg halvveis.

Fra før har jeg en frityrgryte på 3L jeg aldri bruker. Er god gammel av/på knapp og man kan styre temp via et hjul (potensiomter?) Frityrgryta er av billigste sort kjøpt på svinesund for et par år tilbake. Usikker på hvor nøyaktig termostaten er. Selv varmeelementet likner på det en finner i billige vannkokere.

Kan jeg bare bruke frityrkokeren slik den er eller tror dere temperaturen vil variere for mye?

Noen som vet om det finnes noen billigere alternativer til den UT-200 som er omtalt noen poster over? Har dårlig råd og skulle helst funnet en til max 200 kr om det er mulig.

Espen Nersveen januar 29, 2012 - 10:50

Tror nok ikke frityrkokeren er nøyaktig nok, og går den lavt nok? Frityr skjer jo som regel på svært høy temperatur. Men dette vet jeg egentlig ikke, du kan jo prøve også bruke et termometer for å se hvor nøyaktig den er.

NooB januar 29, 2012 - 11:15

Går ned til 50 grader og opptil 200 grader.
Steketermometeret har tatt kvelden så får ikke testet. Men jeg vet den var veldig stabil på 170-180 grader som jeg brukte da jeg frityrstekte. Om den er like stabil nedover i graderne vet jeg ikke.

Fant denne billige temperaturkontrollen på ebay. Den kan styre både varme og kulde. Eneste problemet slik jeg ser det er at jeg er en kløne med strøm. Har aldri gjort noe annet enn å bytte ødelagte støpsel eller brytere på lamper. Og jeg ser at den ikke er like enkel som UT 200 der en bare stikker kontakten i støpselet. Fordelen er at den er superbillig og under 200 kroners grensen.

Noen som vet hvordan man kobler den til stikk-kontakt og ledninger?
Ser ut som det skal strøm inn til venstre. Så er det kontakter for temp-proben og så kontakter for varme og kulde.

Kan jeg bare ta å kjøpe noen meter tjukk og god ledning, støpseler og kontakter og skru dette sammen selv? Eller snakker vi jobb for faglærte og godkjente elektrikere?

Har man lov til å koble slikt selv? Vil ikke risikere kjøkkenbrann.

NooB januar 29, 2012 - 11:20

Hmm ser ut som du ikke tillater HTML tags i bloggen så jeg poster URL til temp cotrolleren her også. Eller kanskje du må godkjenne linken før den virker? Om det er saken kan du bare slette denne posten.

Link til Ebay:

http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium-/270642746398?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item3f0390941e#ht_5103wt_1164=

Sous Vide Salma | Heia Mat februar 21, 2012 - 20:56

[…] må ærlig innrømme at min vakre sous vide supreme har blitt litt for støvete til tider, men at den leverer hver gang den blir tatt i bruk er det […]

Vegard Johnsen mars 11, 2012 - 10:44

Hei
Denne Sous-vide greia virker så spennende at jeg tror jeg må prøve!
Er det noen som har prøvd Sous-vide sirkulator?
Det hadde vært greit å slippe den store tanken på kjøkkenbenken…

Har lyst på SmartVac vakummaskin, men jeg ser at Gastfronaut er stengt for privatpersoner. Noen som vet hvor jeg kan få tak i en?

Espen Nersveen mars 11, 2012 - 18:10

Jeg tror ikke det er noe problem å kjøpe gjennom Gastronaut selv om de i utgangspunktet ikke selger til privatpersoner. Ta en telefon til de så hjelper de deg nok, eventuelt dra ut til butikken deres på Hvalstad om du er Oslo og omegn-beboer.
Jeg har ikke prøvd sirkulator, det eneste jeg kan komme på som er litt negativt med det er at det ofte støyer litt, mens Supreme’n er 100% lydløs.

Mats L Høilund mars 11, 2012 - 18:20

jeg kan love deg at gastronaut på hvalstad selger deg. Ring først, så kan du bare stikke innom som vanlig privatperson. Jeg er der støtt og stadig og handler stort og smått.

Sakens kjerne… | Hobbykokken.no mars 17, 2012 - 15:04

[…] metodene for varmebehandling av kjøtt i de tusen hjem er jo enten ovnssteking eller pannesteking. Sous vide er jo populært på de beste restaurantene og vil etterhvert bli populært hos private når prisen […]

1 2

Det går ikke å kommentere