Hjem MINE OPPSKRIFTERBRØD OG BAKST OSTESMØRBRØD

OSTESMØRBRØD

av Espen Nersveen

Livet er en smule hektisk om dagen, tar på med salg av leilighet, oppussing av hus og masse jobb. Vi har allerede begynt å flytte ting til kjelleren i vårt nye hjem på Jar så selv om vi skal bo i leiligheten vår her i Oslo et par måneder til så er vi på en rar måte ferdig med hverandre. 🙂
I tillegg til lite tid om dagen så har dette gått drastisk utover matlagingen vår i det siste, misforstå meg rett, vi både lager og spiser mat. Men den blir som regel ikke vurdert som bloggmateriale.

Et av de siste kulinariske høydepunkt var faktisk dagens frokost, vi slo på stortromma og fleska til med et magisk måltid. Vi lagde ostesmørbrød. 😉

INGREDIENSER

  • godt brød
  • sennep
  • rødløk
  • tomat
  • god skinke
  • ridderost

SLIK GJØR DU DET

– Dette er jo ikke en oppskrift i så måte, man kan heller ikke ta noen spesiell lærdom fra dette innlegget. Men man kan kanskje bli inspirert til å lage ostesmørbrød som søndagsfrokost til kjæresten i morgen.

– Smør et godt lag med god sennep på brødskiva, legg på noen skiver med rødløk, en god skinke. Noen skiver med tomat enten på skiva, eller ved siden av, eller begge deler. Litt ridderost eller en annen passende ost på topp. Det som gjør ridderosten så perfekt til dette er at den har masse smak, samt at den er fet. Usunn og digg med andre ord.

– Sleng skivene i en forvarmet ovn på ca. 175 grader. Varmluft med overvarme er bra. Et par minutter og maten er klar, nytes med en nydelig kopp kaffe eller te og en god juice.

– Når frokosten er konsumert kan vi på det høyeste anbefale en liten tusletur i byen, med innslag av kafe, galleri og litt god gammaldags klining. Er jo tross alt helg.

Mer snacks

3 kommentarer

Ingvild september 11, 2010 - 18:49

Man skal ikke skusle av ostesmørbrød, de er ofte undervurdert!

Gratulerer med hus og de lykkelige omstendlighetene, dere har virkelig spennende og fantastiske tider i møte 🙂

Klem Ingvild

Helen september 12, 2010 - 17:32

Ostesmørbrød er den ultimate fredagskosen!

Veronica november 15, 2010 - 15:01

Lagde min favoritt istad jeg: Deler et rundstykke eller noe annet stort og tykt i to, smører på tomatpure (gjerne økologisk!), og rasper/deler opp en god porsjon ost, salt, pepper, krydder, skivede tomater på toppen, og så lemper jeg i ovn på hele 250 grader til osten er fin.

Kan sikkert kombineres med skinke og alt annet man liker også. Kjapt og herlig små-sprøtt i kantene!

Det går ikke å kommentere