Hjem MINE OPPSKRIFTER LUN POTETSALAT

LUN POTETSALAT

av Espen Nersveen

Poteter er jo en relativt vanlig ingrediens i det norske kjøkken. Min kompis Kai forklarte sitt litt anstrengte forhold til kokte poteter med rutinen i sitt barndomshjem, først ble potetene satt til koking så måtte man finne ut hva man skulle ha til. Selv har jeg heldigvis et fruktbart kjærlighetsforhold til poteten, og forelskelsen topper seg da de norske nypotetene blir tilgjengelige i butikken. En delikatesse.

Disse potetene er så nydelige at det er best å gjøre minst mulig med de. En sommerlig rett som passer perfekt til grillmat er denne lune potetsalaten som jeg fant i den nye Masterchef-kokeboka. Enkel å tilberede med masse deilige ingredienser. For å få en spiss på retten så er det viktig med en god dressing, her har jeg laget en sennepsvinaigrette som passer perfekt.

INGREDIENSER

  • norske nypoteter
  • rødløk
  • bladpersille
  • chili
  • kapers
  • grov sennep
  • hvitvinseddik
  • sitron
  • olivenolje
  • solsikkeolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Sennepsvinaigrette
– Ha to spiseskjeer dijonsennep i en bolle sammen med en spiseskje hvitvinseddik og saften av en halv sitron, samt salt og pepper.

– Bland dette godt sammen og visp så inn olje jevnt og forsiktig til ønsket konsistens og smak er oppnådd. Bruk  1/3 god olivenolje og 2/3 smaksnøytral solsikkeolje. Smak til med mer sitron, salt og pepper.

Potetsalat
– Skyll nypotetene godt, ikke skrell de da skallet bare er godt.

– Kok disse i godt saltet vann, de skal være faste i formen med bitemotstand så følg godt med så de ikke blir overkokt. Sil av vannet og la potetene stå og dampe  og avkjøle seg  i kjelen.

– Kutt rødløken i skiver, finhakk bladpersille og del chili i tynne skiver, fjern frøene.

– Når potetene er avkjølt deler du disse i skiver og har de over i en serveringsform. Hell over sennepsvinaigretten og bland dette godt med potetene. La potetene stå en periode så de får tatt til seg smakene.

– Bland så inn rødløk, finhakket bladpersille, chili og babykapers.

– Pynt med litt hele blader persille og noen store fine kapers. Værsegodtakkskalduha.

Mer snacks

8 kommentarer

Tweets that mention Lun potetsalat | Heia Mat -- Topsy.com juli 7, 2010 - 18:00

[…] This post was mentioned on Twitter by Heia Mat, Heia Mat. Heia Mat said: Norske nypoteter er fantastisk godt og de kommer virkelig til sin rett i en fargefull og smaksrik potetsalat, namnam – http://bit.ly/bwDsyc […]

Reply
siv anita pettersen juli 8, 2010 - 17:07

gøy med hjemmelaget potetssalat 🙂

Reply
Werner juli 9, 2010 - 17:27

Genialt bilde, gjør det umulig å ikke få lyst på grillings med potetsalat. Så nå blir det grillings med potetsalat!

Reply
Espen Nersveen juli 9, 2010 - 22:40

haha, håper det stod til forventningene og at det ble en grillkveld for historiebøkene?

Reply
Henrik Lindal august 2, 2010 - 06:16

Har kost oss med denne til grillings 3 ganger i sommer, super oppskrift! Takk 🙂

Reply
Vegard Bell oktober 3, 2013 - 17:18

Nam, ser veldig godt ut. Fin side 🙂

Reply
Espen Nersveen oktober 3, 2013 - 22:22

Takk du. 🙂

Reply
lun potetsalat | godespill.com januar 20, 2016 - 02:11

[…] Heia Mat – LUN POTETSALATSennepsvinaigrette – Ha to spiseskjeer dijonsennep i en bolle sammen med en spiseskje hvitvinseddik og saften av en halv sitron, samt salt og pepper.Se mer på nettsiden […]

Reply

Legg igjen en kommentar til Werner Avbryt

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.