Hjem MINE OPPSKRIFTERDESSERT OG KAKER MASCARPONEKREM

MASCARPONEKREM

av Espen Nersveen

Noe av det beste med sommerhalvåret er all den smaksrike frukten som butikkene bugner over av. Som en ekte jordbærgutt så spiser jeg nok bær hvert år til å holde minst et par bønder gående frem til neste sommer. De norske bærene er jo på sitt aller beste helt nydelige på egenhånd, men etter at Marit dro denne oppskriften i hus så har jeg vært avhengig. Den er fantastisk og et perfekt komplement til jordbærene. La meg presentere: Mascarponekrem.

Mascarpone er beskrevet som en italiensk fløteost laget av creme fraiche. Den lages litt på samme måte som yoghurt og er egentlig ikke en ost i det hele tatt. Den er nok mest kjent som hovedingrediensen i desserten Tiramisu. Men kan også brukes istedet for smør og parmesan i en risotto. Vi bruker mascarponen til å lage en fantastisk krem vi dynker bærene våre i. Pass alltid på å lage litt ekstra så har du en god unnskyldning til å kjøpe mer jordbær i morgen også. 🙂

INGREDIENSER

  • 1 pakke mascarpone
  • 4 egg
  • 4 ss sukker
  • en dæsj med cognac
  • masse friske bær

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å skille eggeplommene fra hviten. Lag så en marengs av 4 eggehviter og 4 spiseskjeer sukker.

– Bland sammen de 4 eggeplommene med 4 rause spiseskjeer mascarpone til blandingen er glatt og fin. Vend så dette forsiktig inn i marengsen. Blandes godt. Tilsett en dæsj cognac, finito. En nydelig mascarponekrem er klar til din disposisjon.

– Bruk gjerne hjemmelaget vaniljesukker for å få litt vaniljesmak på kremen.

– Jordbærene skylles og kuttes i jevne biter. Ha dem over i en bolle, sukre dem godt og la det stå litt for å få en enda søtere smak. Hell over en god dose med mascarponekrem og nyt smaken av sommer.

Mer snacks

4 kommentarer

Torill juli 3, 2010 - 16:33

Høres nydelig ut, den skal jeg prøve. Mascarponekrem er SÅ godt, men denne har jeg ikke smakt før 🙂

Trine ;) juli 3, 2010 - 23:59

Mascarponekrem er digg til friske bær!
Ha en fortsatt fin sommer!

Trine 😉

Lars juli 6, 2010 - 21:07

Dette skal jeg prøve meg på så snart jeg kommer hjem til Skien og Jordbær fra Brunlanes! god sommer videre 😉

Espen Nersveen juli 6, 2010 - 23:15

Den er fantastisk god om jeg så blygt skal få si det selv. Tror jeg faktisk kunne spist uendelig mye jordbær med maskarpone.

Det går ikke å kommentere