Hjem MINE OPPSKRIFTER PIZZA MED BØFFELMOZARELLA OG POTET

PIZZA MED BØFFELMOZARELLA OG POTET

av Espen Nersveen

Om det er en rett som nesten alltid funker så må det være mr. Pizza. Dette italienske vidunderet har jo nesten overtatt det norske hverdagskjøkken. Selv om det innimellom også syndes hos oss med fabrikert frossenpizza, så er stemningen i heimen langt bedre når vi lager vår egen. Pizza er jo så utrolig enkelt og man kan variere innholdet i det uendelige.

Her kommer en oppskrift på en pizza bianca, det som kjennetegner denne varianten er at den er uten tomatsaus. Derav navnet bianca, eller hvit om du vil. Men selv om tomatsausen er ute i kulden så har vi tatt ingredienser som potet, provolone, ansjos, ruccola osv inn i varmen. Så du skal se at tomaten langtfra er savnet. Nam, nam, nam, nam, nam rett og slett.

Med denne oppskriften så får du nok deig til to pizzaer i klassisk italiensk størrelse.

INGREDIENSER

 • RYPE
 • 350 g mel, type 00
 • 2 dl lunkent vann
 • 10 g fersk gjær
 • 1 ss sukker
 • 1 ss salt
 • 0,3 dl melk
 • 0,3 dl olivenolje
 • RØDBETER & BREKKBØNNER
 • parmesan
 • provolone
 • potet
 • bøffelmozarella
 • ruccola
 • ansjos
 • olivenolje
 • hvitløk
 • salt

SLIK GJØR DU DET

 

Deig
– Ha gjæren i en liten bolle, hell over litt av det kroppstempererte vannet og rør rundt med fingrene til gjæren er helt løst opp. Hell så over resten av vannet. Veldig viktig at vannet holder en temperatur på ca. 35-37 grader, men det visste du nok fra før. Hell så over en spiseskje med salt og en spiseskje med sukker, røres forsiktig sammen.

– Hell melet over i en kjøkkenmaskin, sett den på rolig hastighet og hell så forsiktig gjærvannet oppi til alt er godt blandet. Etter et par minutter så tilsetter du melken og oljen, setter opp hastigheten og kjør til deigen er fin og kompakt. Legg den så på benken og kna den litt med henda så den får en fin form, settes til heving. La den stå i en 20 minutter.

– Del så deigen i to emner og form den til to boller. Legg over et håndkle og la stå og heve i ytterligere 45 minutter. Kna og kjevle ut deigen til to fine pizzaer, så begynner moroa med toppingen.

Topping
– Riv like mye parmesan og provolone, eventuelt en annen ost som du måtte foretrekke. Bruk en mandolin eller en ostehøvel til å skjære en potet i veldig tynne skiver. Ha litt olivenolje i en skål sammen med litt salt og et par knuste hvitløksfedd. Pensle olje jevnt over hele deigen, legg så over osten og så et lag med skivet potet. Pensle potetene med olje og strø over godt med havsalt. Da potetskivene er så tynne så vil de faktisk bli ferdig stekt i løpet av de få minuttene pizzaen står i ovnen.

– Denne type pizza skal jo selvfølgelig helst stekes i en vedfyrt stenovn, dessverre er dette et sjeldent syn i de tusen hjem, men man kommer faktisk langt med en pizzasten. La den stå i ovnen mens den varmer seg opp til 250 grader, bør stå i en halvtimes tid.

– Legg så pizzaen over på stenen og stek i 4-6 minutter til deigen har fått en fin skorpe. Når den er ferdig så anretter du pizzaen med ruccola, ansjos og revet bøffelmozarella. En garantert suksess.

Mer snacks

5 kommentarer

Tweets that mention Pizza bianca | Heia Mat -- Topsy.com juli 9, 2010 - 10:30

[…] This post was mentioned on Twitter by Olav Birkeland. Olav Birkeland said: RT @HeiaMat: Det er fredag, det er sol, Jeg foreslår å lage ytterligere god stemning med hjemmelaget pizza ;.-) http://bit.ly/cGoqjK […]

Pizza margherita | Heia Mat oktober 19, 2010 - 14:26

[…] pizzadeig […]

Pizzatopping « Heia Forum mai 11, 2011 - 10:52

[…] er en annen jeg liker godt Pizza Bianca. Posted 1 minute ago […]

Christian Uhlen oktober 19, 2013 - 22:53

Et tips til deig er laaaaaaaaang elting og kaldheving over natten. Det gjør deigen latterlig smidig. Det funker også med speltmel for de som foretrekker det.

Espen Nersveen oktober 20, 2013 - 13:08

Har lagd noen deiger med lang heving, men jeg synes faktisk det ikke det ble så mye bedre. Jeg lager en enkel deig, med fersk gjær og hever i en times tid. Super deig hver gang.

Det går ikke å kommentere