Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR GAMBAS

GAMBAS

av Espen Nersveen

Problemet med å besøke forretninger som Fjelberg er at man alltid kommer ut med mye mer enn planlagt. Det var også tilfelle denne gang da den vennlige ekspeditøren viste meg noen ferske Gambas, middelhavets kongereker. Umulig å takke nei til noen så fabelaktige skapninger.

Den beste måten å tilberede rå gamba er ved å steke eller grille de. For å gjøre de mest mulig juicy så anbefales det å gjøre dette med alt skallet på. Varm opp litt olje i en panne, fres litt hvitløk, chili og sjalottløk, sleng gambaene oppi og tilsett en klump med smør. Stek de et par minutter på hver side. Det gjør ikke noe om de er litt rå i midten, heller det enn seige som de ofte blir om du steker de for lenge. Ta gjerne en liten skvett hvitvin og kok ut panna, stekesjyen er fantastisk. Rens de som vanlige scampi, dryss over litt salt, pepper, sitronsaft, olivenolje og/eller litt sjy fra panna.

Knask de som de er, smaker himmelsk.

Mer snacks

5 kommentarer

Per Christian juni 30, 2010 - 13:37

Ser godt ut.
Selv varmer jeg gjerne en stekepanne forsiktig, freser noen tykke sitron- eller limeskiver noen minutter på svak varme sammen med det 1 hel hvitløk eller to, delt på tvers, og noen tørkede kajennepepper slik at oljen er behagelig parfymert av de ulike smakene. Deretter kaster jeg sitron/hvitløk (for at oljen ikke skal bli bitter) og kajenne, steker gambasene forsiktig, har i, som deg, en klatt smør og gjerne en skvett hvitvin.
Fin side du har, forresten!

Espen Nersveen juni 30, 2010 - 13:44

Nam nam.
Det er det som er så morsomt med mat, at det er så ufattelige mange måter å tilberede ting på. Hørtes ut som en vinner den metoden din, den skal testes neste gang.
Staselig at du liker bloggen vår, du må gjerne fortsette å poppe innom.
🙂

Helene juni 8, 2017 - 16:46

Alt ovenfor høres herlig ut og ikke minst gøy m nye tips😊
Selv marinerer jeg gambas i en god olje, grovhakket rød chili m frø, saften av presset lime, hvitløk, masse frisk koriander. Lar ligge noen timer i marinaden, jo lenger jo bedre. Jeg vil. nok tilføre litt hvitvin også neste gang.

Høy varme på grillen og lar de frese noen min på hver side.

Snaddermat med mange muligheter.

Selv serverer jeg gjerne m en salat av avokado, rødløk, mango, korriander og hva jeg nå har tilgjengelig. Tips på annet tilbehør hadde vært fint!

Bon apetit!

Helene

Espen Nersveen juni 13, 2017 - 13:15

Nice. Hørtes virkelig ikke feil ut det der. 🙂

Ingrid april 20, 2020 - 16:14

Legger du gambasene i oljemarinaden med skallet på?

Det går ikke å kommentere