Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT ENKEL HJEMMELAGET HAMBURGER

ENKEL HJEMMELAGET HAMBURGER

av Espen Nersveen

En spicy burger er digg, og den smaker langt bedre når man har lagd den selv. Velg akkurat hvilket kjøtt du ønsker, tilsett diverse krydder, løk, hvitløk osv. Noen minutter på hver side i panna eller på grillen og vips, kjøttet er klart. På bildet her ser dessverre burgeren vår mye mindre ut enn den egentlig var. 🙁

Oppskriften er til 4 burgere.

INGREDIENSER

 • 500 karbonadedeig
 • skivet ost
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • chili
 • tabasco
 • sitron
 • ferske urter
 • 1 egg
 • salt og pepper
 • diverse salat

SLIK GJØR DU DET

– Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og litt ferske urter som rosmarin, timian osv. Kna alt dette godt inn i karbonadedeigen, tilsett litt tabasco, litt sitronsaft, 1 egg, salt og pepper og kna alt godt sammen.

– Jeg pleier så å ta en veldig liten bit av kjøttet, steke det og smake om kjøttet er nok krydret.

– Form kjøttet ut til ønsket mengde burgere, hakk små riller i kjøttet med en kniv.

– Ha godt med smør i en panne, og stek burgeren i et par minutter på den ene siden til den er ca. 2/3 gjennomstekt. Snu kjøttet, legg på litt god ost, skru ned varmen og la kjøttet ettersteke til nesten gjennomstekt.

– For min del er det helt avhengig av hvor jeg kjøper kjøttet hvorvidt jeg gjennomsteker eller ei. Er det kvernet storfekjøtt fra slakteren eller har du kvernet selv kan du steke det langt mer rosa enn om du kjøper en vakumpakket karbonadedeig på Kiwi.

– Når burgeren er ferdig, finner du frem nystekte hamburgerbrød, smører disse inne med litt hjemmelaget aioli, legger på ønsket salat som rødløk, isbergsalat, tomat, osv. Plasserer burgeren på plass, dekker denne med hjemmelaget ketsjup og hugger inn.

Serveres med råstekte poteter rett fra ovnen. Nam nam nam!

Mer snacks

4 kommentarer

marit juni 24, 2010 - 13:06

en råtass av en burger. selve kjøttet ser ufortjent lite ut på bildet, eller så ser burgerbrødet overdimensjonert ut. garanterer for smaken okke som. rumle, rumle.

Espen Nersveen juni 24, 2010 - 16:19

takk søta, ble litt uheldig bilde ja, men digg varre om jeg skal få si det selv. nydelig souscheffinginnsats forøvrig.

Tweets that mention https://heiamat.no/?p=966utm_sourcepingback -- Topsy.com juni 25, 2010 - 01:15

[…] This post was mentioned on Twitter by . said: […]

Øistein Holm mars 25, 2012 - 14:20

Jeg prøvde og det ble DRIT BRA.
Takk.

Det går ikke å kommentere