Hjem MINE OPPSKRIFTERBRØD OG BAKST HAMBURGERBRØD

HAMBURGERBRØD

av Espen Nersveen

Få ting er like hyggelig som en fin gjeng med folk, samlet sammen på en solrik sommerdag med grillen som midtpunkt. Legg til en utømmelig kilde iskald pils og et lass med hjemmelagde burgere så er kvelden en garantert suksess.

Men hva er egentlig definisjonen på hjemmelaget burger? Burde man hatt et spleiselag på en okse, slipt opp en øks og tatt det derfra, eller holder det å forme en pakke kjøttdeig til noen hamburgere?
Uansett hvilket av disse to valgene man tar, eventuelt noe midt i mellom, så syntes jeg at hamburgerbrødene må lages fra bunn av. Brødene de har i dagligvarebutikkene er som regel altfor lyse, søte og seige for min smak. Nybakte hjemmelagde burgerbrød derimot, som er myke inni og med en litt sprø overflate gjør underverker for en saftig hamburger.

Denne oppskriften holder til 4 relativt store hamburgerbrød.

INGREDIENSER

  • 3,5 dl hvetemel
  • 1 dl grovt mel
  • 2 dl lunkent vann
  • 12 g fersk gjær
  • sesamfrø til pynt
  • salt

SLIK GJØR DU DET

– Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin og bland dette. Rør ut gjæren i det lunkne vannet og hell over i melblandingen. Eltes godt til du har fått en fin og fast deig. Sett til heving et lunt sted og hev til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutt.

– Del opp deigen i 4 like store emner, kjevl ut til ønsket størrelse og hev på nytt til ca. dobbel størrelse. Pensle toppen med vann og strø over litt sesamfrø. Det ser med engang litt frekkere ut og setter også en god spiss på smaken. Forvarm ovnen til 180 grader, ha brødene over på et stekebrett og stek i ca. 15 minutter. La de så hvile litt på en rist.

Mer snacks

1 kommentarer

Snasen hamburger | Heia Mat juni 24, 2010 - 10:05

[…] burgeren er ferdig, finner du frem nystekte hamburgerbrød, smører disse inne med litt hjemmelaget aioli, legger på ønsket salat som rødløk, isbergsalat, […]

Det går ikke å kommentere